Hľadanie by mohlo byť o niečo efektívnejšie.

Aktuálne nemáte príliš veľa možností, ako hľadať v obchode Google Play. Doplňovanie podľa zadaných písmen je síce fajn, ale je to základ. Ako informuje server 9TO5Google, po novom by sa mali objaviť štítky, ktoré budú ponúkať hľadanie na základe filtrov.

Ak teda hľadáte napríklad emailovú aplikáciu alebo nejakú hru, zobrazí sa okrem klasických návrhov napríklad aj štítok so systémom hodnotenia. Tie sa budú dať použiť súčasne a vy tak lepšie filtrujete nájdete výsledky. Ušetríte si prípadne rolovanie a hľadanie toho správneho obsahu.

Okrem zabehnutých a dobre hodnotených aplikácií tak budete mať jednoduchší prístup k novým aplikáciám. Tie budú mať takisto vlastný štítok na to, aby ste dostali filtrovaný obsah.

Pomôže to aj začínajúcim vývojárom, ktorých aplikácia ešte nemá vysoké hodnotenia a nemuseli by ste sa k nej klasickým hľadaním tak ľahko dopracovať.

Aktualizácia filtrov bude prebiehať na strane servera a ako obvykle, ide o priebežný spôsob. Nie každý bude mať novinku v rovnakom čase.

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Google Play už nebude vynucovať automatické prehrávanie videí

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.