Zároveň odstránil 1,2 milióna škodlivých aplikácií.

Google začína brať bezpečnosť svojho obchodu s aplikáciami pre Android oveľa vážnejšie. Bezpečnosť v Obchode Play sa teraz stáva najvyššou prioritou. Aj z tohto dôvodu spoločnosť začína s odstraňovaním všetkých aplikácií tretích strán, ktoré slúžia k nahrávaniu hovorov. Téme sme sa venovali v tomto článku.

Portál GizChina teraz informuje, že Google vo svojom obchode zavádza novú sekciu „bezpečnosť údajov„, ktorá od vývojárov vyžaduje, aby poskytovali viac informácií o všetkých nazhromaždených údajoch používateľov. Okrem toho nové pravidlá vyžadujú, aby uviedli aj účel, na ktorý sa tieto údaje používajú. Google teraz zverejnil aj niekoľko štatistických údajov za rok 2021, ktoré informujú o bezpečnosti Obchodu Play.

Google Play trendyZdroj: AndroidPolice

Zo správy Google vyplýva, že len v roku 2021 musel zrušiť 190 000 škodlivých a spamových vývojárskych účtov (v roku 2020 to bolo „iba“ 119 000). Z Obchodu Play bolo odstránených aj 1,2 milióna aplikácií, pretože porušovali zásady Obchodu Play. Toto číslo by však v praxi mohlo znamenať oveľa väčšiu hrozbu, pretože by v prípade neodstránenia predstavovalo miliardy inštalácií. Okrem toho spoločnosť zrušila aj 500 000 neaktívnych vývojárskych účtov.

Google zdôraznil aj to, že aplikácie od Androidu 11 sú podstatne bezpečnejšie.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.