Zvuk by tak mal byť vo výsledku oveľa čistejší a bez zbytočných ruchov.

Telefónne hovory (zatiaľ) nie sú na tom tak, ako SMS správy, čiže sa v našej komunikácií stále bežne používajú. Hoci sa väčšina našej komunikácie sústredí na chatovacie aplikácie, videohovory a sociálne médiá, Google vo svojej najnovšej snahe vyvíja úsilie na zvýšenie kvality tradičných telefónnych hovorov

Aj keď sa pri čoraz väčšom množstve používateľov z domovskej obrazovky smartfónov vytráca klasická aplikácia na telefonovanie, a je nahradené napríklad WhatsAppom, tak smartfón je v prvom rade zariadenie na telefonovanie. To znamená, že zvyšovanie kvality hovorov je vždy prínosom.

Portál AndroidPolice informuje, že Google vyvíja pre svoj mobilný operačný systém funkciu, ktorá by mohla zvýšiť kvalitu hlasových hovorov. Funkcia je príznačne označená ako Clear Calling, pričom by sa mala objaviť v budúcej verzii OS Android. Užitočná by mala byť predovšetkým v rušnom prostredí, v ktorom telefonovanie bude už pre obidve strany oveľa príjemnejšie.

Clear Calling tak počas telefonovania zníži okolitý hluk rovnako, ako to robia aj dobre vybavené Bluetooth slúchadlá. Zatiaľ však nie je jasné, ako bude táto novinky fungovať. Hoci má fungovať vo „väčšine mobilných sietí„, volanie cez Wi-Fi nebude možné.

Toto vylepšenie telefónnych hovorov by malo byť schopné obmedziť rušivé vplyvy z okolia, ako sú kričiace deti alebo rušný dav ľudí. Hoci sa mnohí z nás teraz pri hlasových hovoroch spoliehajú na služby VoIP, mohol by to byť užitočný nástroj na to, aby aj tradičné telefonické rozhovory zneli oveľa príjemnejšie.

Hoci pokročilí používatelia by mali byť schopní funkciu aktivovať už teraz, tak je potrebné, aby ju pre využívanie mali aktivovanú obidve strany. Je tak zrejmé, že na plnohodnotné používanie funkcie Clear Calling si budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.