Gestá bude možné vykonávať priamo na koži používateľa.

Nová možnosť umožňuje používateľom ovládať nositeľné zariadenia, ako sú inteligentné hodinky a slúchadlá, oveľa presnejšie a intuitívnejšie. Či už budete chcieť pridať hlasitosť alebo preskočiť skladbu, čoskoro to bude možné celkom novým spôsobom. Niečo podobné sme už mohli vidieť aj pri nedávno predstavených slúchadlách Sony LinkBuds.

Patent má príznačné označenie Skin interface for Wearables. Ide tak o kooperáciu senzorov na zlepšenie kvality signálu. Portál LetsGoDigital na základe patentovej prihlášky vytvoril niekoľko nákresov, ktoré približujú fungovanie nového patentu spoločnosti Google. 

Z patentovej prihlášky sme sa dozvedeli, že ovládanie bude podobné tomu klasickému, ktoré poznáme z nenositeľných zariadení rôznych značiek. Tentokrát ho však bude možné vykonávať priamo na koži používateľa a v blízkosti nositeľných zariadení. Technológia rozoznáva poklepanie, potiahnutie alebo dlhé podržanie, čiže používatelia budú môcť využívať všetky úkony tak, akoby ich vykonávali priamo na hodinkách alebo slúchadlách.

Google gestá na kožiZdroj: LetsGoDigital
Google gestá na koži

Všetky tieto gestá je však potrebné vykonávať v blízkosti nositeľných zariadení tak, aby senzory zachytili mechanickú vlnu, ktorá vyvolá požadovanú funkciu. Technológia s názvom „Sensor Fusion“ tak skombinuje získané údaje o pohybe zozbierané z rôznych senzorov do vstupného príkazu pre konkrétne nositeľné zariadenie.

Zariadenia budú samozrejme k lepšiemu používateľskému zážitku využívať strojové učenie na rozlišovanie medzi zámernými gestami a prirodzenými pohybmi používateľov.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.