Okuliare s rozšírenou realitou by sa mohli stať bežnou súčasťou našich životov.

Google sa každoročne zaoberá svojimi plánmi do budúcnosti aj na konferencii I/O. Tá tohtoročná bola bohatá na novinky nielen z oblasti softvéru, ale aj hardvéru. Pokým veľa z nich sa dostalo na trh, tak niektoré veci si Google ešte stráži, a nám podsúva iba niektoré informácie. Aj preto je okolo nových okuliarov pre rozšírenú realitu pomerne veľa veľa otáznikov, avšak vieme, že by sa mohli odlišovať od okuliarov Glass. Hlavnou odlišnosťou bude celkom nový spôsob zadávania údajov pomocou prsteňov a náramkov.

Portál AndroidPolice informuje, že spoločnosť Google pracuje s možnosťou využívania inteligentných prsteňov a náramkov ako metódy vstupu pre tieto pripravované okuliare. Predchádzajúca generácia okuliarov Google Glass bola ovládaná pomocou dotykového panela, na ktorom sa zadávali potrebné gestá. To sa má však v prípade novej generácie zmeniť, a stať sa prirodzenejším.

Pôvodná verzia okuliarov Google Glass, ktorú Google vrátil späť do svojich laboratórií

Bolo by tak možné po tomto prídavnom príslušenstve (náramky/prstene) robiť gestá, ktorými by sa okuliare ovládali. Pokým jednou zo starších možností bolo ovládanie pomocou Loop krúžku s joystickom, tak po novom by stačil povrch nositeľného príslušenstva, ktorý je aj kompaktnejší, a fungoval by na podobnom princípe. Súčasťou takýchto náramkov by mala byť aj hmatová spätná väzba.

Hoci tento spôsob ovládanie znie veľmi dobre, tak na jeho celkové prevedenie si budeme musieť počkať, keďže ani nepoznáme okuliare, ktoré by ním mali byť ovládanie. Očakávame, že viac sa dozvieme už v najbližších mesiacoch. 

Žeby už počas konferencie Google I/O 2023?

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.