Služba Nájsť zariadenie bude lepšia ako kedykoľvek predtým.

Služby na sledovanie zariadení a polohy osôb sú používané čoraz častejšie, ale zároveň sú aj zneužívané. Pokiaľ sa však pozrieme na svetlú stránku veci, tak tieto služby majú predsa len viac výhod ako nevýhod. Dokážu totiž kontrolovať polohu nielen vecí, ale aj blízkych osôb, napríklad detí. Aj z tohto dôvodu sa na trhu objavuje čoraz viac sledovacích zariadení na princípe Bluetooth, avšak tento spôsob nie je plne postačujúci na pokročilejšie monitorovanie.

Okrem spoločnosti Apple je tu však aj spoločnosť Google, ktorá sa zaoberá riešením na sledovanie vecí na pokročilom princípe siete zariadení so systémom Android. Portál AndroidPolice informuje, že Google pripravuje novú sieť Finder. Tá čoskoro doplní služby na sledovanie polohy od Applu a Tile. Veľké plány dokonca vyjadruje nová ikona aplikácie Nájsť zariadenie, ktorá je teraz zložitejšia a konečne aj dizajnovo atraktívnejšia.

Zmeny sú dostupné v aplikácii Nájsť zariadenie 3.0.046-4. Tá síce nie je zatiaľ široko dostupná v Obchode Play, ale dá sa už stiahnuť z aplikačných obchodov tretích strán, ako napríklad APK Mirror. Aplikáciu sme si nainštalovali, pričom samotná ikona je zahalená do farieb spoločnosti Google. Nejde pritom o prvý kontakt s touto ikonou, keďže jej dizajn je známy od júna tohto roka.

Nová ikona je navyše abstraktnejšia, s dvoma vejárovitými tvarmi, ktoré pomáhajú vyjadriť myšlienku skenovania a určovania. Túto zmenu ikony však oceňujeme aj preto, že aplikácia Nájsť zariadenie bude čoskoro schopná sledovať viac zariadení. Ikona teda veľmi dobre vystihuje nové možnosti, ktoré aplikácia ponúkne. Do prostredia aplikácie bolo pridané aj nové tlačidlo umožňujúce označiť predmet ako stratený. Počas tohto statusu bude sieť posielať oznámenia, až kým ho sieť Finder nenájde.

Aplikácia Nájsť zariadenie má nové logoZdroj: 1000logos
Aplikácia Nájsť zariadenie má novú ikonu

Zdroj dokonca spomína niekoľko funkcií, ktoré by sa mali čoskoro začleniť do prostredia aplikácie Nájsť zariadenie. Medzi funkciami by vraj nemala chýbať možnosť dočasného zdieľania polohy zariadenia a zmeny kontaktných informácií, ktoré môžu ostatní používatelia vidieť pri príslušenstve. 

Okrem toho by nemalo chýbať ani vytváranie kategórií zariadení, nastavenie hlasitosti zvonenia zariadenia, prehrávanie zvuku ku hľadaným zariadeniam a zobrazenie úrovne batérie príslušenstva.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.