Cieľom je aj posilnenie značiek Android a Chrome.

Iba začiatkom februára sme boli svedkami vznikajúceho partnerstva spoločností Qualcomm a Ferrari. Spoločnosť stojaca za čipmi Snapdragon sa stala prémiovým partnerom tímu F1 Scuderia Ferrari. Najnovšie sa dozvedáme, že prišlo k ďalšiemu významnému partnerstvu spoločností zo sveta technológií a motorizmu.

Po spolupráci McLaren a OnePlus z roku 2018 tento rok prichádza pre McLaren nové partnerstvo so spoločnosťou Google. V rámci dohody sa dokonca počas roka objavia Android a Chrome logá na rôznych častiach monopostu. Logo Androidu bude umiestnené na motorovej časti, pričom logo Chrome sa dostane na všetky kryty kolies. 

Google a McLarenZdroj: SMArena
Logá Google na monoposte McLaren MCL36

Súčasťou dohody bude aj poskytnutie technologického vybavenia počas súťažného víkendu na prevádzkové potreby tímu, kedy Google dodá svoje zariadenia so systémom Android a ďalšie vybavenie.

Keďže McLaren nie je iba o F1, partnerstvo sa bude týkať aj ďalšieho tímu z portfólia spoločnosti. Okrem tímu McLaren Formula 1 sa spolupráca bude týkať aj tímu McLaren MX Extreme E. Logo Google tak bude možné vidieť na kombinézach jazdcov F1 Lando Norrisa a Daniela Ricciarda, ako aj Emmy Gilmour a Tannera Fousta, ktorí pôsobia v tíme Extreme E.

Logá spoločnosti Google bude možné vidieť na monoposte F1 MCL36 už počas VC Bahrajnu, ktorá sa bude konať už 20. marca. Na vozidle McLaren MX Extreme E Car s číslom 58 to však bude až v prvej polovici mája, kedy sa budú konať preteky Island X Prix. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.