Aplikácia Google Správy sa čoraz viac začína podobať na sociálne siete a četovacie platformy.

Aplikáciu Google Správy poznajú verne takmer všetci používatelia Android smartfónov. V mnohých prípadoch totiž ide o predvolenú aplikáciu pre posielanie SMS či RCS správ a čoskoro sa tak stane aj v Samsung smartfónoch. Používatelia týchto modelov si totiž v priebehu rokov zvykli na aplikáciu Samsung Messages, no len nedávno výrobca oznámil, že začína postupne prinášať do telefónov ako predvolenú aplikáciu práve tú od Googlu.

Výhodou aplikácie od Googlu je množstvo funkcií, ktoré je možné využívať na spríjemnenie konverzácie. Medzi obľúbené patrí napríklad možnosť reakcií pomocou emoji na správy či posielanie nálepiek alebo súborov gif. Najnovšie sa tak medzi prvky, ktoré bude možné využívať v konverzáciách, pridajú filtre na fotky po vzore Snapchatu či Instagramu.

Google Správy prídu s filtrami

V súčasnosti by sa nová funkcia mala testovať v prípade malého množstva používateľov aplikácie. Filtre, ktoré budete môcť využiť, budú zvyčajne vtipného charakteru a adaptovať sa budú na vašu tvár. Vo výsledku to bude vyzerať tak, že v rámci aplikácie Google Správy otvoríte fotoaparát, vyberiete si filter a ten sa aplikuje na vašu tvár. V konverzáciách teda budete môcť použiť vtipné fotografie, čím prispejete do príjemnej a uvoľnenej komunikácie.

Filtre v aplikácii Google SprávyZdroj: androidauthority.com
Filtre v aplikácii Google Správy

V úvodných štádiách vypúšťania funkcie bude k dispozícii celkovo 9 filtrov. Medzi nimi bude napríklad čiapka, klobúk, okuliare či tvár zajaca a ďalšie. Filtre sa budú dať využívať v rámci štandardu RCS, ktorý tak bude opäť o niečo viac pripomínať štandardné sociálne siete a četovacie platformy.

V súčasnosti je možnosť využívania filtrov skutočne obmedzená. Ani používatelia beta verzie aplikácie Google Správy nemajú prístup k novým možnostiam komunikácie, testovanie teda prebieha náhodne. Je však už isté, že niektorí používatelia majú k filtrom prístup aj teraz. V blízkej dobe by Google mal novinku vypustiť aj do ďalších zariadení.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.