Spustenie cez PIN v aplikácii Messenger na zabezpečenie správ sa stáva realitou aj na Slovensku.

Messenger teraz umožňuje pridať ďalšiu vrstvu ochrany, a to v podobe e2e šifrovania správ. Komunikátor sociálnej siete Facebook sa snaží prinášať vyššiu úroveň zabezpečenia, čo znamená, že je vhodné aktivovať doplnkovú ochranu. Tá spočíva v niekoľkých spôsoboch a jedným z nich je napríklad aktivovanie 6-miestneho PIN kódu. Takisto sa dá použiť prihlasovanie prostredníctvom služby Google alebo 40-miestneho kódu, ktorý sa dá použiť na ľubovoľnom zariadení. Chápať sa dá aj ako kód na obnovu zašifrovaných dát.

Pre jednotlivých používateľov je ochrana zavádzaná postupne a každý, kto ju bude mať dostupnú, bude vidieť po zapnutí aplikácii hlásenie a možnosť vytvoriť si odpovedajúce kódy. Sú vhodné na vytvorenie záložného prístupu, respektíve na odomknutie aktuálnych správ aj na iných zariadeniach. Ide o takzvané Bezpečné úložisko. Princípom e2e šifrovania je to, že všetky správy a šifrovacie kľúče sú uložené vo vašich zariadeniach.

V prípade, že by používateľ nemal vytvorenú doplnkovú ochranu v podobe zálohy takéhoto bezpečného úložiska, po výmene zariadení by nevidel staršie správy, ktoré doňho boli prijaté. Novú funkciu odporúčame aktivovať, čím si vytvoríte prakticky identický zážitok s doterajším používaním Messengera. Netreba sa učiť nič nové a vaše správy budú šifrované e2e s tým, že k nim budete môcť pristupovať aj z iných zariadení, napríklad z webového prehliadača.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.