Najnovšia funkcia služby Gmail určite stojí za pozornosť.

E-mailová služba totiž umožní priložiť k e-mailom iné e-maily bez toho, aby ste ich museli najprv sťahovať. Jednoducho pretiahnite jeden alebo viac e-mailov do okna Napísať a všetko je pripravené. Môžete si tiež vybrať jeden alebo viac e-mailov z pohľadu konverzácie a pomocou tlačidla ponuky (trojbodka) môžete vybrať možnosť – Poslať ďalej ako prílohu.

Znie to síce trochu zvláštne, ale zrejme pre niektorých používateľov existujú situácie, kedy má pre nich väčší zmysel priložiť e-maily ako prílohy a preposlať ich spolu v jednej správe. Môže to nastať napríklad vtedy, pokiaľ chcú poslať viac správ týkajúcich sa jednej témy. 

zdroj: GSM Arena

Ak priložíte e-mail, zostane zachované celé jeho zobrazenie konverzácie (aj stohovanie), vďaka čomu bude ľahšie sledovať tretiu stranu, než by ste poslali každú z jeho častí samostatne.

Posielanie e-mailov ako príloh tiež umožňuje napísať súhrnnú správu pre príjemcov a pripraviť ich na to, čo majú čítať. Prílohy je možné otvoriť priamo v ich poštovom klientovi podľa výberu, pretože každý priložený e-mail sa stáva súborom s príponou .eml. Môžete priložiť ľubovoľný počet e-mailov. Po kliknutí na takúto prílohu sa následne otvorí v novom okne.

Táto nová funkcia bola spustená dnes a do 21. januára by ju mali mať všetci používatelia.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Recenzia CAT S52: Najkrajší z odolných smartfónov

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.