Môžete hrať priamo cez prehliadač Safari.

Google oficiálne oznámil, že cloudové hranie prostredníctvom služby Google Stadia si môžete najnovšie užiť aj na mobilných zariadeniach od Applu. Postačí vám internetový prehliadač Safari.

Stadia je pre iOS zariadenia k dispozícii už dlhšiu dobu aj vo forme samostatnej mobilnej aplikácie, ktorú si stiahnete z obchodu App Store. Táto aplikácia však umožňuje iba spustiť prehrávanie na televíznej obrazovke cez Chromecast. A pokiaľ ste chceli hrať priamo na iPhone či iPade, táto možnosť doteraz chýbala.

Dôvodom sú pravidlá spoločnosti Apple, ktorá neschvaľuje aplikácie pre cloudové hranie. Ich prevádzkovatelia preto museli vymyslieť alternatívny spôsob, ako poskytnúť používateľom túto funkciu. Riešením je webová aplikácia, ku ktorej môžete pristupovať cez internetový prehliadač v iPhone či iPade.

A takáto webová aplikácia je teraz k dispozícii aj pre službu Google Stadia. V praxi to znamená, že ak máte iPhone alebo iPad, stačí si cez Safari otvoriť webovú stránku stadia.google.com/home a môžete sa začať hrať. Podpora pre hranie priamo v iPhone či iPade prichádza práve včas, pretože Stadia predstavuje výborný spôsob, ako si zahrať dlho očakávaný hit Cyberpunk 2077, pokiaľ nevlastníte výkonný herný počítač či Xbox Series X.

Službu Google Stadia môžete používať bezplatne alebo za poplatok 9,99 eur mesačne. O rozdieloch medzi oboma verziami sme podrobne písali v našej recenzii, v tomto článku. A pokiaľ si chcete vyskúšať cloudové hranie cez Google Stadia úplne bez platenia, prihláste sa pomocou svojho Gmail účtu a zahrajte si hry Destiny 2 alebo Super Bomberman R Online, ktoré nie je nutné kupovať, aby ste ich mohli hrať.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Google Stadia napína svaly: Zahrali sme si Cyberpunk 2077

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit