Funkcia bola v Obchode Play dostupná už dávnejšie, jej nový formát je však praktickejší.

Pokiaľ sa pokúsite nainštalovať aplikáciu do telefónu so systémom Android, ktorý už nemá voľné miesto na úložisku, Obchod Play vám ponúkne možnosť odinštalovať nepoužívané aplikácie. Myšlienka takejto funkcie je skvelá a možnosť odinštalovať si naraz viacero nepoužívaných appiek je praktická. Problém je, že dnes málokedy inštalujete aplikáciu do zariadenia, ktoré má zaplnené prakticky celé úložisko a už sa doň nedá nič nainštalovať.

Aj z toho dôvodu sa Google rozhodol funkcionalitu tejto funkcie pozmeniť a testuje jej novú verziu. Najnovšie vám bude Obchod Play ponúkať možnosť odinštalovať nepoužívané aplikácie priamo z obrazovky Aktualizácie. Ponuka na odinštalovanie sa objaví v prípade, že máte zaplnenú značnú časť úložiska. Google však nedefinuje, či musí zostávajúce úložisko klesnúť pod určitú hranicu (napr. 1 GB) alebo sa berie do úvahy percentuálne zaplnenie úložiska.

Novú funkciu na vyčistenie úložiska aktivuje Google postupne vybraným používateľom. Nie je potrebné aktualizovať samotný Obchod Play. A pokiaľ chcete odinštalovať nepoužívané aplikácie aj v prípade, že máte v zariadení dostatok úložiska, vyskúšajte nástroj Files Go. Ten pravidelne aktualizuje zoznam aplikácií, ktoré ste nespustili za posledné 4 týždne a umožní vám ich naraz odinštalovať.

Funkcia na čistenie úložiska v Obchode Play. Aktivuje sa, keď máte v zariadení málo dostupného miesta

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Aplikácia Obchod Play obsahuje novú funkciu Google Play Protect. Čo to je?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit