Zostáva rok, maximálne dva.

Medzi Google TV a Android TV to bolo od samého začiatku pomerne nejasné. Prvé špekulácie sa začali objavovať už na jar tohto roka, ale po predstavení nových smartfónov začína všetko  do seba zapadať. Nové rozhranie potrebuje na svoju implementáciu v zariadeniach aspoň rok a postupne vytlačí Android TV. Dobrou správou je, že je v pláne aj aktualizácia pre súčasné zariadenie. Na udalosti ani samotný Google nepodal jednoznačné vysvetlenie vzťahu medzi Google TV a starším Android TV.

Google TV je v konečnom dôsledku nové používateľské rozhranie, ktoré je postavené na základoch Android TV. Nová platforma sa postupne dostane do nových a niekoľkých existujúcich zariadení s Android TV. Táto zmena sa v tomto prípade udeje iba vizuálne, pretože pôvodný systém Android TV v jadre zostane.

Zdroj: TCL

Android TV v televízore TCL X91

Zmena OS nie je pri Googli ojedinelá. Už v minulosti sme ju mohli zaznamenať pri obchode s aplikáciami, keď sa Android Market zmenil na Obchod Play, platobný systém z Android Pay na Google Pay alebo operačný systém pre inteligentné hodinky z Android Wear na Wear OS. Od tohto momentu sa budeme musieť naučiť žiť s oboma systémami súčasne.  Tento prechodný stav by mal trvať približne dva roky. Google od roku 2021 začne vyberať z radov partnerov, ktorí prejdú na nový systém Google TV. 

Pokým v tomto prechodnom období bude ešte na samotnom výrobcovi, či sa rozhodne pre jeden alebo druhý systém, po roku 2022 už bude v nových zariadeniach povinný Google TV.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Súboj gigantov: SmartTV v televízore Samsung vs. v televízore od LG

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.