Používateľov prihlási do automaticky stiahnutých aplikácií, pri ktorých majú aktívny odber.

Google počas ostatných rokov spravil obrovský kus práce. Vďaka nemu je používanie aplikácií a služieb tejto spoločnosti oveľa pohodlnejšie, avšak stále je čo zlepšovať. Teraz sa zdá, že nové vylepšenie, ktoré pomôže nastaviť nový Android televízor alebo Android box, má namierené aj do systému Google TV.

Portál 9to5google informuje, že na základe rozboru APK súboru aplikácie Google TV sa zistilo, že služba by mohla byť čoskoro schopná automaticky prihlásiť používateľov do ich pripojených aplikácií a služieb. Aj keď sa o tejto možnosti našli v kóde aplikácie zmienky, ani tieto stopy stále nie sú zárukou toho, že sa nakoniec dostane do hlavnej aplikácie. V tomto prípade to však vyzerá veľmi nádejne.

Zdroj: TCL
Android TV v televízore TCL X91

Po prvom nastavení Android TV je už prehrávanie obsahu a streamovanie veľmi pohodlné, bez potreby opätovného potvrdzovania údajov. Avšak na začiatku je to trochu komplikovanejšie, hoci Google tieto nedostatky z minulosti nedávno zmiernil. V každom prípade sa používateľ bude musieť do každej služby, ktorú v rámci Google TV využíva, prihlásiť nanovo.

Zdroj informuje, že náznaky o možnej zmene sa objavili vo verzii aplikácie Google TV Setup 1.0.4508, v ktorej Google TV môže mať prístup k zoznamu pripojených platených odberov na automatické stiahnutie ich príslušných aplikácií. Okrem toho by mala byť funkcia schopná používateľov aj automaticky prihlásiť do ich účtov.

Zdá však, že služba Google TV bude k prihlasovaniu používať údaje z iného Android zariadenia, ktorým bude buď telefón alebo televízor.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.