Ako fotí najlepší foto-smartfón súčasnosti?

Google tvrdí, že vyrobil telefón s najlepším fotoaparátom. Odvoláva sa pritom na recenziu odborného portálu DxOMark, ktorý novinku ohodnotili 89 bodmi. Je to najvyššie hodnotenie, ktoré doteraz nezískal žiaden iný telefón.

Pixel má fotoaparát, ktorého rozlíšenie 12,3 Mpix (pixely sú veľké 1,55 µm) v kombinácii so svetelnosťou f/2.0 a automatickým režimom HDR+ produkuje skutočne krásne fotky. Video navyše dokáže nahrať v 4K, respektíve 1080p rozlíšení. Jeho jediným nedostatkom tak môže byť len chýbajúca optická stabilizácia obrazu, ktorú Google rieši softvérovo za pomoci gyroskopu.

A hoci sú na trhu foto-smartfóny s lepšou svetelnosťou, Pixel by mal byť najlepším na trhu. Google sa to snaží dokázať aj novou várkou fotografií, ktoré boli odfotené práve Pixelom. Môžete si ich pozrieť v tejto galérii, pár z nich sme priložili do článku.

Fotky vyzerajú krásne, ale okúzľujúce výsledky vie ponúknuť aj konkurencia. Otázkou ostáva, čo ponúkne fotoaparát v rukách bežných používateľov. Ukážkové fotografie totiž často vznikajú v rukách profesionálnych fotografov, ktorí vedia, ako správne zvoliť scénu, kompozíciu fotografie atď. To nie je výčitka, len jednoducho počítajte s tým, že keď vytiahnete telefón z vrecka na dovolenke a rýchlo spravíte fotku, nie vždy bude výsledok takýto:

Aj takéto fotky dokáže Google Pixel vytvoriť. Nečakajte však, že každá vaša fotka z dovolenky bude vyzerať takto úžasne

Aj takéto fotky dokáže Google Pixel vytvoriť. Nečakajte však, že každá vaša fotka z dovolenky bude vyzerať takto úžasne

Zdroj: Android Central

Prečítajte si aj:

Bude Pixel od Google najlepším fotomobilom na trhu? No uvidíme

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit