Nahrávky z telefonických hovorov ste si mohli vytvárať aj v minulosti.

Jednou z obľúbených funkcií systému Android bolo nahrávanie telefonických hovorov. Táto funkcia bola kedysi súčasťou systému Android, Google ju neskôr vypol. Na situáciu zareagovali vývojári aplikácií, ktorí prišli s alternatívnymi riešeniami. Lenže Google v Androide 9.0 znefunkčnil aj tie.

Funkcia nahrávania telefonických hovorov sa však do ponuky systému Android čoskoro vráti. Google pripravuje túto funkciu pre svoju aplikáciu Telefón, ktorá je systémovou súčasťou telefónov Pixel a zariadení z programu Android One. Aplikácia Google Telefón je takisto dostupná na stiahnutie pre niektoré ďalšie telefóny z Obchodu Play.

Novinku v podobe nahrávania telefonických hovorov si už dávnejšie všimli používatelia, ktorí analyzovali zdrojový kod spomenutej aplikácie. Ďalším dôkazom je webová stránka Googlu, ktorú si všimol portál AndroidPolice. Tá momentálne nie je dostupná, avšak popisuje funkcionalitu funkcie nahrávania.

Google v rámci svojho webu s podporou vysvetľuje, že funkcia nebude dostupná vo všetkých krajinách a regiónoch a že k dispozícii bude iba pre zariadenia so systémom Android 9.0 a novším. Ďalšie detaily spoznáme, keď Google pripravovanú funkciu oficiálne sprístupní pre verejnosť.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Prečo je na Androide nahrávanie hovorov nespoľahlivé alebo nefunguje?

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit