Technologický gigant Google spolupracuje so spoločnosťou Ascension v rámci zákonu HIPAA, takže je všetko žiaľ legálne.

Podľa časopisu The Wall Street Journal existuje v rámci spoločnosti Google tajná divízia s názvom Project Nightingale, ktorá zhromažďuje dáta o pacientoch. S dôležitou skutočnosťou prišiel portál AndroidAuthority. 

Zhromažďovanie údajov sa týka Američanov z celkovo 21 štátov. Dáta zahŕňajú laboratórne výsledky, lekárske diagnózy, záznamy o hospitalizácii a iné. Údaje sú zhrnuté v kompletnej anamnéze spojenej s menom a dátumom narodenia pacienta.

Spoločnosť Ascension je druhou najväčšou firmou svojho druhu v Spojených štátoch amerických. K spomínaným údajom má pritom dostupnosť údajne až 150 zamestnancov Google. Napriek tomu ide o legálne konanie, nakoľko Google ani Ascension neporušujú HIPAA zákon a nemocnice zdieľajú údaje o pacientovi s tretími stranami len vo veci spolupráce pri riešení zdravotného stavu pacienta. 

Google plánuje vstup do zdravotnej starostlivosti, s čím súvisí aj akvizícia spoločnosti Fitbit. Project Nightingale je v plnom súlade s federálnymi zdravotnými zákonmi Spojených štátov. Interné dokumenty Google tiež dokazujú, že gigant využíva údaje na vytvorenie softvéru poháňaného umelou inteligenciou vo veci zdravotnej starostlivosti.

Zdroj náhľadovej fotografie: Google

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Google Pixel 4 XL prežil záťažový test, no s výraznejším poškodením

Značky: