A je to tu, o čom sa špekulovalo minulý rok, je realitou. Tradičný výrobca odolných kamier GoPro predstaví svojho vlastného drona. Je to celkom logický krok, vyplývajúci z obrovskej obľuby týchto zariadení hlavne u filmárov.

Ohlásil to prezident firmy GoPro, Nick Woodman na konferencii Code Conference a podľa jeho slov ho verejnosť uvidí už v prvej polovici rok 2016. Účastníkom konferencie pritom povedal, že dron je už vo vývoji a spoločnosť sa ním zoberá už dlhšie. Stane sa zároveň dôležitou súčasťou ich biznisu.

Woodman neohlásil jeho predajnú cenu, ale uviedol, že tento dron má byť určený pre širokú verejnosť.  Očakáva sa teda, že GoPro dron bude v rovnakej cene, ako riešenia od DJI, Parrot a 3D Robotics. Samozrejme, na jeho palube bude GoPro kamera a s umiestnením iného typu kamery sa príliš firma nebude zaoberať. Podľa Woodmana ešte v tomto roku uvidíme aj úplne nové produkty od firmy GoPro. Pribudne aj priama synchronizácia zaznamenaného obrazu do cloudu a očakávať sa dá aj GoPro cloud pre majiteľov rovnomennej kamery.

Zdroj: Recode

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.