Nástroj na odomknutie iPhonu prišiel pár dní po vydaní najnovšej aktualizácie systému iOS.

Skupina unc0ver sprístupnila novú verziu nástroja, ktorý vám umožní jailbreaknúť iPhone s operačným systémom iOS 11 až 13.5. Na novinku upozornil portál TechCrunch.

Jailbreak je proces, ktorý odomkne iPhone, takže doň môžete inštalovať aplikácie aj z iných zdrojov, ako je App Store a upraviť si telefón nad rámec toho, čo Apple ponúka. Bezpečnostní experti odporúčajú, aby ste jailbreak neaplikovali, pretože sa tým môže znížiť zabezpečenie zariadenia. Bez ohľadu na to, niektorí používatelia túto metódu z rôznych dôvodov využívajú.

Cieľom tohto článku nie je nabádať vás k jailbreaku, ale informovať o nekonečnej naháňačke medzi Applom a hackermi. Jailbreak pre iOS 13.5 sa objavil iba pár dní po sprístupnení najnovšej verzie systému iOS a Apple už určite pracuje na tom, aby zaplátal diery, ktoré jailbreak umožňujú. Hackeri budú následne hľadať ďalšie spôsoby, ako zabezpečenie iPhonu prelomiť a zariadenie odomknúť.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

iOS 13.5: Apple dnes vydal novú aktualizáciu (v znamení Covid19 – kompletný výpis)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit