Služba bude prispôsobená najmä pre podniky.

Google dávnejšie oznámil, že mení koncept služby Hangouts. Tá bola donedávna predinštalovaná v každom Android zariadení a slúžila na komunikáciu používateľov. Dalo by sa povedať, že Hangouts bola alternatíva k riešeniam spoločnosti Apple, ako je iMessage a Face Time. Pomocou aplikácie totiž môžete posielať zadarmo správy cez internet, spoplatnené SMS správy a využívať funkciu videohovorov.

Google minulý rok uviedol nové komunikačné aplikácie Duo a Allo a nedávno oznámil, že zmení koncept služby Hangouts. Tá bude po novom prispôsobená najmä pre komunikáciu v podnikoch, avšak nahradí aj zastaranú službu Google Talk. Používatelia budú mať možnosť presunúť svoje konto do služby Hangouts. Bez ohľadu na to je zrejmé, že Google chce, aby bežní spotrebitelia radšej používali Duo a Allo. Spoločnosť v tejto súvislosti oznámila, že vypne prístup k API rozhraniam a najnovšie oznámila vypnutie funkcie, vďaka ktorej môžete cez Hangouts odosielať SMS správy. Hangouts už takisto nenájdete ako predinštalovanú aplikáciu vo viacerých nových telefónoch, resp. aktualizáciách systému Android.

SMS správy nebudete môcť posielať cez Hangouts od 22. mája 2017. Dôvodom je práve prispôsobenie služby pre podniky, pričom pre účel posielania SMS správ môžete využívať aplikáciu Správy pre Android. Hangouts má slúžiť ako nástroj, ktorým bude Google konkurovať službám typu Slack. Samozrejme, aktuálni používatelia ho môžu využívať aj naďalej. Len treba počítať s tým, že sa služba bude meniť, aby zodpovedala novej vízii a že podpora pre bežných spotrebiteľov už nebude na takej úrovni ako doteraz.

Zdroj: The Next Web

Prečítajte si aj:

VIDEO: Allo a Duo sú nové komunikačné aplikácie od Googlu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit