Doplnené 11. decembra 2019: HBO problém odstránilo.

Pôvodný článok 7. decembra 2019: HBO GO je z hľadiska ponúkaného obsahu a lokalizácie atraktívna služba. Zaujme aj cenou, ktorá je nižšia v porovnaní s konkurenciou. Keď sa však objaví nejaký technický problém, HBO je v jeho odstraňovaní ťažkopádnejšie ako ostatné služby.

Toto tvrdenie sa nám potvrdilo už viackrát počas niekoľkých rokov používania tejto služby. Predchádzajúca generácia aplikácií HBO GO bola technicky nedokonalá s viacerými nedostatkami. Aktuálna verzia aplikácií je v tomto smere o poznanie lepšia, avšak oprava chýb a nasadzovanie nových funkcií je výrazné pomalšie, ako by sme od silnej značky typu HBO čakali.

HBO GO má najnovšie problém so zariadením NVIDIA SHIELD TV. Po aktualizácii na najnovšiu verziu, ktorá prišla koncom októbra, prestala aplikácia korektne fungovať. Najskôr nebolo možné prehrať žiadne videá, následne sa začali videá prehrávať v malom okne alebo v zobrazení, ktoré je väčšie ako televízna obrazovka.

NVIDIA SHIELD TV 2019

NVIDIA SHIELD TV 2019. Zdroj: Nvidia

Používatelia prehrávača SHIELD TV o týchto nedostatkoch informovali zákaznícku podporu. Odpoveďou im boli neužitočné rady a prísľub opravy chyby. Tá však zatiaľ nie je k dispozícii a HBO po mesiaci od jej vzniku najnovšie tvrdí, že chybu neopraví do konca roka, resp. nevie, kedy sa tak stane.

NVIDIA SHIELD TV je vlajková loď medzi multimediálnymi prehrávačmi so systémom Android TV s dlhoročnou podporou zo strany výrobcu. SHIELD TV možno definovať ako Apple TV vo svete Androidu, nejde teda o žiadne treťotriedne zariadenie.

Pripomeňme, že aplikácia HBO GO fungovala na zariadeniach SHIELD TV korektne až do poslednej aktualizácie. Je teda nepochopiteľné, že HBO nevie tento problém vyriešiť vydaním rýchlej záplaty. Faktom je, že rovnaký alebo podobný problém sa objavil už v minulosti. Pri prvom uvedení HBO GO aplikácie pre Android TV mali niektorí používatelia SHIELD TV totožný problém.

Pri pohľade na iOS verziu aplikácie, ktorá nedostala aktualizáciu už rok a 3 mesiace a do dnešného dňa neponúka offline režim – ten je pre Android dostupný od konca septembra, by nás to však asi nemalo prekvapovať.

Nová verzia HBO GO má problém s fungovaním na NVIDIA SHIELD TV

Nová verzia HBO GO má problém s fungovaním na NVIDIA SHIELD TV

Prečítajte si aj:

Dočkali sme sa: Slovenské HBO GO dostalo offline režim (DOPLNENÉ)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit