Používatelia Android verzie môžu po polroku opäť využívať možnosť sledovania cez Chromecast.

České zastúpenie HBO sľubovalo nové aplikácie pre mobilné platformy a TV platformy od Applu a Googlu naozaj dlho. Prvé vydanie bolo sľúbené pred rokom, reálnym termínom malo byť spustenie 7. série seriálu Hra o tróny. Ani tento termín však HBO nestihlo. Koncom leta uvoľnilo aspoň aplikáciu pre PS4 a nedávno spustilo novú verziu webového rozhrania.

Aplikácie pre iOS a Android sa objavili v obchodoch Google Play, resp. App Store až v týchto dňoch. Je dôležité spomenúť, že ide o nové samostatné aplikácie, ktoré si musíte stiahnuť nanovo. Ak máte v telefóne nainštalovanú pôvodnú verziu, tá sa aktualizácie nedočká. Je to trochu nešťastné riešenie, pretože používatelia očakávajú skôr aktualizáciu, ako vydanie úplne novej aplikácie, na ktorú ich nik neupozorní a musia si ju nájsť a stiahnuť sami. Z pohľadu HBO však tomuto kroku chápeme – nová verzia môže obsahovať určité nedostatky a tak poskytovateľ video služby dáva používateľom jednoduchý spôsob, ako sa vrátiť k technicky staršej, avšak fungujúcej aplikácii.

Rozhranie novej aplikácie prináša niekoľko zmien

Nová verzia HBO GO prináša vynovený dizajn, lepšie rozloženie jednotlivých prvkov a sekcií ako aj integráciu hodnotení z IMDb. Rýchlo tak získate prístup k filmom a seriálom, ktoré máte rozpozerané alebo nájdete nový obsah, ktorý má najvyššie hodnotenie. Používateľov verzie pre Android tiež poteší opäť funkčná podpora Chromecastu, ktorá v prípade staršej verzie aplikácie nefungovala takmer polroka.

HBO tiež oznámilo, že počas najbližších týždňov sprístupní samostatné aplikácie pre Apple TV a Android TV. Následne by mala pribudnúť možnosť objednať si službu HBO GO priamo cez aplikáciu, bez nutnosti objednávať cez sprostredkovateľa.

Google Play
App Store

Stiahnite si novú aplikáciu HBO GO pre iOS a Android

Prečítajte si aj:

HBO GO dostalo oficiálnu aplikáciu pre PlayStation. Ostatné TV platformy budú podporované čoskoro

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit