Ľady sa pohli, prvá z aplikácií je dostupná na stiahnutie.

Lokálne zastúpenie HBO sľubovalo vynovené mobilné aplikácie a úplne nové aplikácie pre televízne zariadenia, ktoré mali byť dostupné ešte pred premiérou 7. série seriálu Game of Thrones. 7. séria pred týždňom skončila, avšak nové aplikácie by ste hľadali v obchodoch zbytočne. Apple TV a ani Android TV stále nemajú oficiálnu podporu, hoci podľa tvrdení lokálneho zastúpenia HBO by sme predpokladali opak – verzia pre Android TV je vo vývoji vyše roka a aplikácie pre Apple TV je v schvaľovaní už vyše 1 mesiaca.

Je nepravdepodobné, že by HBO GO pre Apple TV bolo novým rekordmanom v dĺžke procesu schvaľovania. Pravdepodobnejšie je, že HBO rieši iné problémy, nakoľko pod jednu platformu spadá viacero okolitých krajín. Bez ohľadu na to, prvá zo sľubovaných nových aplikácií je už pár dní dostupná na stiahnutie v obchode PlayStation Store pre konzoly PlayStation 3 a PlayStation 4.

Aplikácia je už dostupná v obchode PlayStation Store na stiahnutie

Pokiaľ máte niektorú zo spomenutých konzol PlayStation, aplikáciu si môžete stiahnuť v obchode PS Store a to priamo cez konzolu alebo cez webové rozhranie. Screenshoty z aplikácie prikladáme a hoci sú v angličtine, vedzte, že HBO GO pre PlayStation je dostupné aj v slovenčine, resp. češtine. Používanie aplikácie je pohodlné a intuitívne, oceňujeme jej dizajn a prehľadné zobrazenie najobľúbenejších titulov. Škoda však, že funkcionalita nie je úplne bezchybná a počas nášho krátkodobého testovania nám aplikácia odmietla prehrať film Star Wars, resp. zobraziť informácie o novej epizóde seriálu Dexter. Veríme, že HBO tieto nedostatky odstráni.

HBO tvrdí, že čoskoro by mali byť dostupné aj ďalšie sľubované aplikácie. HBO GO si vďaka tomu pozriete aj na Xboxe a už spomenutých zariadeniach Apple TV či produktoch s Android TV. Vynovené aplikácie dostanú mobilné platformy aj webové rozhranie služby a opravené bude aj prehrávanie cez Chromecast. Aktuálne si však netrúfame odhadnúť, kedy bude zvyšok nových aplikácií a aktualizácie mobilných aplikácií dostupné. Pravdepodobne to s určitosťou ešte nevie ani samotné HBO.

Stiahnite si: HBO GO v obchode PlayStation Store

Má atraktívny dizajn

Prečítajte si aj:

HBO GO dostane v našom regióne novú aplikáciu. Službu si samostatne objednáte aj cez Telekom (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit