HBO ponúkne v októbri tieto novinky.

WATCHMEN  (21.10.19 na HBO a každý pondelok nová časť) – „Ľudia, ktorí nosia masku, sú nebezpeční,“ hovorí policajt dievčatku, „mali by sme sa ich báť, niečo totiž skrývajú.“ Lenže v seriáli od výkonného producenta Damona Lindelofa (Nezvestní, Pozostalí z produkcie HBO) sú maskovaní skoro všetci. V tejto alternatívnej histórii boli strážcovia s maskou postavení mimo zákon, lenže svoje tváre skrývajú aj policajti… Watchmen vyvolávajú nostalgické spomienky na rovnomennú komiksovú klasiku, ale napriek tomu, a to pri všetkej úcte k zdroju, ktorý inšpiroval, sa seriál snaží ísť vlastnou cestou. Na čele hereckého obsadenia stojí Regina King, predstaviteľka hlavnej vyšetrovateľky policajného zboru v Tulse a matka troch detí Angela Abar. V seriáli sa ďalej účinkujú Jeremy Irons v úlohe panovačného lorda, Don Johnson ako náčelník polície v Tulse, Jean Smart ako federálna agentka a Tim Blake Nelson v úlohe detektíva menom Looking Glass.

KATARÍNA VEĽKÁ (4.10.19 na HBO a každý piatok nová časť) – Štvordielna dráma vás pozýva na dvor najmocnejšej panovníčky v dejinách, ovládaný búrlivými politickými udalosťami a všadeprítomným sexuálnym napätím. Katarína (hrá ju oscarová Helen Mirren) vládla Rusku takmer celú polovicu osemnásteho storočia. Táto silná, nezávislá, inteligentná a sexuálne aj inak emancipovaná cárovná bola stelesnením modernej ženy. Miniséria pojednáva o závere jej vladárskeho života, kedy vo víre škandálov, intríg a konfliktov udržiavala vášnivý pomer s vojenským veliteľom Grigorijom Alexandrovičom Poťomkinom (Jason Clarke). Nemohli sa oficiálne vziať a preslávili sa svoju promiskuitou. Spoločne premohli svojich protivníkov a postavili základy súčasného Ruska.

SPIDER MAN: PARALELNÉ SVETY (20.10.19 na HBO) – V animovanom kasovom megatrháku o ďalších príbehoch aktuálne najpopulárnejšieho komiksového superhrdinu sa z dospievajúceho Milesa Moralesa z Brooklynu stane Spider-Man potom, čo je po uhryznutí rádioaktívnym pavúkom záhadne obdarený superschopnosťami.

BATWOMAN  (7.10.19 na HBO GO a každý pondelok nová časť) – Tri roky potom, čo Batman zmizol bohviekam, sa Gotham ocitá v úplnom chaose. Mestská polícia bez superhrdinovej pomoci prehráva na všetkých frontoch; obyvateľov chráni Jacob Kane a jeho ozbrojenci. Sám však bude čoskoro potrebovať pomoc – od svojej dcéry Kate, ktorú chcel tohoto všetkého uchrániť.

CASTLE ROCK II (24.10.19 na HBO GO a každý štvrtok jedna časť) – Psychologický hororový seriál je situovaný vo fiktívnom svete Stephena Kinga. Originálne kombinuje mystiku a intímny spôsob rozprávania. Na niekoľkých málo štvorcových kilometroch lesov sa odohráva epická sága utkaná zo svetla a temnoty.

WATAHA III (30.10.19 na HBO GO a každú stredu nová časť) – Na hraniciach v Bukovských vrchoch nikdy nie je pokoj. Prichádzajú noví hráči, ktorí nahradia trosky organizovanej zločineckej skupiny… Populárna dráma z produkcie poľskej HBO sa vracia so svojou treťou sériou!

Zdroj: HBO

Prečítajte si aj:

Roman odporúča: Vyskúšajte HBO GO a pozrite si seriál Černobyl

Značky: