Doplnené: HBO v tichosti zlacnilo predplatné služby HBO GO zo 6,99 eur na 4,99 eur.

HBO GO si už môžete objednať aj bez operátora. Teraz už naozaj.

HBO sa v Európe veľmi pomaly prispôsobuje aktuálnym trendom. Netflix či Amazon Prime Video sú na našom trhu už rok, resp. dva, avšak ich priameho konkurenta od HBO, HBO GO, ste si doteraz nemohli objednať tak rýchlo a pohodlne ako ostatné spomenuté služby. A v prevažnej väčšine prípadov ani nie samostatne, ale iba ako doplnkovú službu k TV kanálu. Dielčím úspechom bol fakt, že HBO zareagovalo na príchod Netflixu a v spolupráci so službou sledovanitv.cz umožnilo používateľom objednávku samostatného predplatného HBO GO cez internet. Stále ste však museli objednávať službu cez sprostredkovateľa a nie priamo od jej prevádzkovateľa.

To sa od dnešného dňa mení. HBO spustilo samostatný predaj služby HBO GO prostredníctvom vlastnej stránky hbogo.sk. Na oficiálnom webe HBO si môžete vytvoriť používateľský účet a vyskúšať službu HBO GO počas prvého mesiaca zadarmo. Následne môžete pokračovať v používaní služby za cenu 6,99 eur 4,99 eur mesačne.

Oficiálna stránka hbogo.sk

Čo je HBO GO? HBO GO je služba typu video na požiadanie. Obsahuje bohatú knižnicu filmov a seriálov. V porovnaní s TV kanálom HBO sa nemusíte prispôsobovať TV programu, ale film či seriál si pozriete, kedy vy chcete. HBO GO môžete sledovať na mobilných zariadeniach so systémom iOS a Android, cez webové rozhranie na počítači a taktiež na TV obrazovke cez zariadenia Apple TV, Chromecast, PlayStation 4 a vybrané Smart televízory. Podpora pre ďalšie zariadenia (Android TV, Xbox One) je v príprave.

V HD rozlíšení a s lokalizáciou, avšak bez offline režimu

Výška predplatného poteší každého, kto mal doteraz objednané HBO GO cez sprostredkovateľov a za službu platil 9 až 10 eur mesačne. Cena je dobre nastavená aj v porovnaní s konkurenciou – Netflix si účtuje 7,99 eur mesačne, resp. viac, v závislosti od kvality obrazu. HBO GO ponúka obsah v rozlíšení až HD a umožňuje súbežné využívanie služby na dvoch zariadeniach. Za takúto funkcionalitu účtuje Netflix 9,99 eur mesačne. Netflix však v prípade niektorých seriálov a filmov ponúka aj offline režim, čo je funkcionalita, ktorú aktuálne v HBO GO nenájdete.

HBO GO obsahuje viac ako 4000 častí seriálov a bohatú ponuku filmov, ktorá sa pravidelne obmieňa. Výhodou v porovnaní s konkurenciou môže byť lokalizácia, ktorá je minimálne na úrovni českých titulkov. Mnohé filmy a seriály sú dostupné aj s českým dabingom. Služba sa v posledných týždňoch dočkala na našom trhu nových aplikácií pre mobilné zariadenia, Apple TV či PS4 a nového webového rozhrania.

Na webe hbogo.sk si môžete vytvoriť účet, vyskúšať službu na mesiac zadarmo a predplatiť si ju za 4,99 eur mesačne. Na screenshote je pôvodná cena 6,99 eur

Prečítajte si aj:

HBO GO: Nové aplikácie pre Android a iOS sú konečne dostupné. Treba si ich stiahnuť nanovo

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit