Zariadenie budete nosiť ako náramok.

Kickstarter projekt s názvom Helix sa snaží vyriešiť problém so skladnosťou slúchadiel. Ak ich nepoužívate, obvykle ich nosíte okolo krku (v prípade väčších modelov s mostom), alebo ich odložíte do vrecka či tašky (v prípade štuplových slúchadiel). Problém je, že v takomto prípade sa kábliky obvykle zauzlia.

Tvorcovia slúchadiel Helix prišli s novým nápadom. Rozhodli sa vytvoriť špeciálny obal na nosenie slúchadiel, ktorý svojim tvarom pripomína fitnes náramok Jawbone. Rozmerovo je trochu väčší avšak nepôsobí príliš masívne. Skôr pripomína moderný módy doplnok.

Samotné Bluetooth slúchadla. Hlavný BT modul budete nosiť okolo krku ako okrasu

Samotné Bluetooth slúchadla. Hlavný BT modul budete nosiť okolo krku ako okrasu

Obal v sebe ukrýva Bluetooth slúchadlá, ktoré sú prepojené jedným menším káblom, pripomínajúcim šnúrku okolo krku. Slúchadlá sľubujú kvalitný zvuk s impedanciou 32 ohmov a frekvenčným rozsahom 50 Hz až 20 kHz. Zariadenie využíva Bluetooth 4.1, funguje do vzdialenosti 30 metrov a spárovať ho môžete s 8 prístrojmi. Nevýhodou je pomerne krátka výdrž batérie – iba 3 hodiny prehrávania hudby.

Ak projekt na portáli Kickstarter uspeje, slúchadlá sa budú predávať za 199 dolárov. Záujemcovia ich môžu podporiť už teraz a získať za polovičnú sumu.

Atypický náramok slúži ako obal na prenášanie slúchadiel

Atypický náramok slúži ako obal na prenášanie slúchadiel

 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit