Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo predstavila na veľtrhu CES® 2024 nový herný ekosystém so zariadeniami založenými na systéme Microsoft Windows 11, vylepšenými perifériami, softvérom a službami, ktoré optimalizujú výkon, teplotu, grafiku a výhody umelej inteligencie pre úplne slobodné nastavenie dokonalého systému pre akúkoľvek hru. Portfólio nových počítačov zahŕňa nasledujúce modely 9. generácie 16-palcových herných notebookov a stolných počítačov Lenovo Legion:

  • Lenovo Legion 7i (16”, 9), Lenovo Legion 5i (16”, 9), a Lenovo Legion Slim 5 (16”, 9) sú určené hráčom, ktorí potrebujú notebook zvládajúci ich obľúbené hry aj náročné aplikácie zo STEM odborov.
  • Lenovo Legion 9i (16”, 9) je ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí sa pri hraní či tvorbe obsahu uspokoja len s tým najlepším.
  • Notebooky Lenovo Legion Pro 7i (16”, 9) a Lenovo Legion Pro 5i (16”, 9) poteší hráčov, ktorí potrebujú maximálnu FPS, špičkový štýl a obrazovku.
  • Legion Tower 7i a Legion Tower 5i sú určené pre všetkých, ktorí potrebujú extra výkon špičkového herného stolného počítača.

Pre hráčov, ktorí čerstvo vstupujú do herného sveta, sú určené nové tohtoročné modely notebookov Lenovo LOQ 15IRX9, Lenovo LOQ 15IAX9I, Lenovo LOQ 15IAX9 a Lenovo LOQ 15AHP9 alebo stolný počítač Lenovo LOQ Tower 17IRR9. Modernizovaný ekosystém herných zariadení potom doplní príslušenstvo ako je herná myš Lenovo Legion M410 Wireless RGB Gaming Mouse a klávesnica Legion K510 Pro Mini Keyboard alebo nová softvérová aplikácia Lenovo AvatarMaster.

Jadrom tejto novej hernej zostavy je rodina vlastných hardvérových čipov AI spoločnosti Lenovo – čipy LA AI – a výhody, ktoré prinášajú herným notebookom Lenovo Legion aj Lenovo LOQ. Prvá generácia týchto čipov bola predstavená na poslednom ročníku veľtrhu CES. Tohtoročná generácia LA AI čipov je ešte silnejšia, čo umožňuje notebookom Lenovo Legion a Lenovo LOQ dosiahnuť ešte vyššie FPS, vyššiu energetickú účinnosť a ďalšie výhody. Spolu s vybranými hernými notebookmi, stolnými počítačmi, monitormi, príslušenstvom a tiež konzolou Lenovo Legion Go, ktorá bola predstavená na veľtrhu IFA, umožňuje nový herný ekosystém Lenovo hráčom vybrať si presné nastavenie, ktoré potrebujú na dosiahnutie perfektného herného skóre.

Herné zariadenia Lenovo: Dosiahnite nemožné

S novou rodinou herných zariadení prichádza aj výzva pre všetkých hráčov: Dosiahnite nemožné. Nový ekosystém Lenovo Legion dáva hráčom možnosti potrebné pre skvelé herné výsledky.

Dosiahnuť nemožné môže pre každého hráča znamenať niečo iné. Či už sa jedná o získanie popredných priečok v kompetitívnych rebríčkoch, úspešné zvládnutie finálneho raidu so spoluhráčmi zo všetkých koncov sveta alebo čokoľvek medzi tým – Lenovo Legion prináša riešenie, ktoré hráčom poskytnú výhodu pri dosiahnutí ich úspechu, či už na digitálnom bojisku, v práci alebo pri štúdiu.

„S blížiacim sa prelomom na poli AI technológií sme hrdí na to, že stojíme na vrchole celej tejto oblasti. S najnovším radom notebookov Lenovo Legion poháňaných hardvérovými AI čipmi získajú hráči možnosť dosiahnuť netušené herné výsledky pomocou plne užívateľsky prispôsobiteľného výkonu s podporou AI,“ povedal Jun Ouyang, viceprezident a generálny riaditeľ segmentu Consumer Business Segment v oblasti Intelligent Devices Group v spoločnosti Lenovo. „Okrem pokroku v hernom využití umelej inteligencie sú počítače Lenovo Legion vybavené novou technológiou chladenia Coldfront: Hyper Thermal Technology, vytvorenou v spolupráci so spoločnosťou Intel, ktorá značí prelomovú technológiu v rámci tepelného dizajnu zariadenia. Zvyšuje účinnosť prenosu tepla a zároveň znižuje hlučnosť a teplotu šasi. Vďaka tomu predstavuje budúcnosť pre herný výkon všetkých prenosných počítačov.“

Legion Pro 5i (16”, 9)Zdroj: Lenovo

Herný notebook, ktorý mení význam slova jedinečný: Lenovo Legion 9i (16”, 9)

Nový Lenovo Legion 9i (16”, 9) prináša vylepšený AI čip Lenovo LA3-P. Ten je vybavený funkciou Scenario Detection, ktorá dynamicky upravuje výkon procesora a grafiky pre celkové zvýšenie výkonu počítača na základe toho, čo používateľ v danom okamihu robí. Túto funkciu dopĺňa technológia Smart FPS, ktorá sleduje súvislosť medzi spotrebou energie a FPS pri hraní hier. Systém skenuje FPS dáta priamo na obrazovke a následne ich spustí cez algoritmus, ktorý optimalizuje výkon procesora a grafiky a zlepší tak FPS v hre. AI čip Lenovo LA3-P taktiež prináša funkciu Lighting Audio Sync, ktorá synchronizuje RGB podsvietenie so zvukom pre viac pohlcujúci zážitok z hrania. Funkcia Legion Aurora Sync potom využíva umelú inteligenciu na synchronizáciu obsahu na displeji s klávesnicou a RGB prostredím, zatiaľ čo Smart Control umožňuje hráčom rýchlo prepínať medzi prednastavenými profilmi napájania vrátane vlastného nastaviteľného užívateľského režimu. Rýchlosť otáčok ventilátorov, nastavenie tepelného režimu a ďalšie AI funkcie sú ovládané pomocou softvéru Lenovo Vantage. S touto podrobnou úrovňou kontroly nad zariadením pomocou umelej inteligencie môžu hráči nastaviť Lenovo Legion 9i (16”, 9) presne ako potrebujú.

Lenovo Legion 9i (16”, 9) je vybavený najnovším procesorom Intel Core Gen i9-14900HX v kombinácii s grafickou kartou až NVIDIA GeForce RTX 4090. Všetok obsah dokonale zobrazí 3.2K 16:10 165Hz VRR Mini-LED PureSight displej. Notebook poskytne užívateľom výkon až 230W TDP spravovaný najnovším AI čipom LA3-P, DDR5 operačnú pamäť s frekvenciou 5600Mhz a kapacitou až 64GB, úložisko o veľkosti až 2TB Gen4 PCIe1 a kapacitu batérie 99.99Wh. Klávesnica TrueStrike má RGB podsvietenie pre každú klávesu zvlášť a 1.5mm zdvih. Lenovo Legion 9i (16”, 9) je výnimočný aj vďaka vrchnému krytu, ktorý je vytvorený z kovaného karbónu a vďaka spôsobu výroby je unikátny pre každé zariadenie. Váha Legion 9i začína na 2,5 kg.

Lenovo Legion 9i (16”, 9)Zdroj: Lenovo

Ak hráči potrebujú vyraziť mimo domova, zmestí sa Lenovo Legion 9i (16”, 9) bez problémov do batohu Lenovo Legion 16” Gaming Backpack GB700. V pohodlí domova si potom môžu užiť úplný komfort pri spojení notebooku Lenovo Legion 9i (16”, 9) s herným monitorom Lenovo Legion Y34wz-30, myšou M600s Qi Wireless Gaming Mouse a slúchadlami Lenovo Legion H600 Wireless Gaming Headset. Všetky tieto periférne zariadenia sú už teraz dostupné na vybraných trhoch.

Vyberte si jedno zariadenie, ktoré zvládne všetko – notebooky Lenovo Legion, Lenovo Legion Slim 5 a stolný počítač Lenovo Legion Tower 5i

Dnešní hráči vedú rozmanité životy a potrebujú zariadenie, ktoré zvládne akúkoľvek činnosť, či už ide o aplikácie závislé od výkonu procesora, ktoré prevládajú v STEM odboroch, alebo o tie najnáročnejšie AAA hry. Produktový rad Lenovo Legion, ktorý zahŕňa notebooky Lenovo Legion 7i (16”, 9), Lenovo Legion 5i (16”, 9) a Lenovo Legion Slim 5 (16”, 9), ponúkne dokonalé riešenie všetkým hráčom, ktorí požadujú vysoký výkon v prenosnom tele.

Notebooky radu Lenovo Legion sú vybavené AI čipmi Lenovo LA. AI čip v notebooku Lenovo Legion 7i podporuje funkcie Scenario Detection, Smart FPS a Smart Control, ktoré sú všetky dostupné pomocou softvéru Lenovo Vantage. Vďaka tomu si hráči môžu svoj notebook prispôsobiť presne podľa ich potrieb.

Lenovo Legion 7i glacierZdroj: Lenovo

The Lenovo Legion 7i (16”, 9) in Eclipse Black

Rad notebookov Lenovo Legion je k dispozícii v niekoľkých farebných prevedeniach a vyznačuje sa štýlovým dizajnom, ktorý navonok nekričí „herný notebook“, ale zároveň prináša výkonný hardvér – presnejšie až najnovšie procesory Intel Core i9 14900HX pri modeli Lenovo Legion 7i (16”, 9) a Lenovo Legion 5i (16”, 9) a procesory až AMD Ryzen 8040 Series pri modeli Lenovo Legion Slim 5 (16”, 9). Všetky notebooky radu Lenovo Legion sú k dispozícii s grafickou kartou až NVIDIA GeForce RTX 4070, ktorá je vybavená funkciou NVIDIA RTX AI upscaling pre vyššiu snímkovú rýchlosť a technológiou Max-Q poháňanou umelou inteligenciou na optimalizáciu výkonu a efektivity. Všetky notebooky radu Lenovo Legion sú vybavené DDR5 operačnou pamäťou s frekvenciou 5600MHz a kapacitou až 32 GB a M.2 2280 PCIe Gen 4 SSD úložiskom s kapacitou až 1TB1.

The Lenovo Legion 7i (16”, 9) in Eclipse BlackZdroj: Lenovo

Lenovo Legion 7i (16”, 9) ponúka pripojenie až Wi-Fi 72 rovnako ako klávesnicu TrueStrike s RGB podsvietením jednotlivých klávesov a 1.5mm zdvihom klávesov. Modely Lenovo Legion 5i a Lenovo Legion Slim 5 majú k dispozícii pripojenie Wi-Fi 6E2 a klávesnice TrueStrike so 4-zónovým RGB podsvietením a 1.5mm zdvihom kláves. Navyše sa na všetkých klávesniciach Lenovo Legion 7i objaví samostatná klávesa pre Copilot, vďaka čomu je váš AI pomocník dostupný pomocou jedného stlačenia.

The Lenovo Legion 5i (16”, 9) in Lunar GreyZdroj: Lenovo

The Lenovo Legion 5i (16”, 9) in Lunar Grey

Novinkou tohto roku je tepelné riešenie Lenovo Legion Coldfront: Hyper, ktoré je súčasťou modelov Lenovo Legion 7i a Lenovo Legion 5i. Toto nové tepelné riešenie úplne mení cestu, ktorou vzduch prechádza šasi pri chladení notebooku. Spodný D-kryt je navrhnutý tak, aby zabránil zmiešaniu horúceho vzduchu vychádzajúceho zo zadného vetracieho otvoru so studeným vzduchom nasávaným duálnymi ventilátormi, čo optimalizuje tepelnú výmenu a udržuje hardvér notebookov chladnejšie a spolu s tým zaistí aj vyššie FPS v hrách. Vďaka tomu môže tenší model Lenovo Legion 7i ponúknuť maximálny TDP výkon až 175 W v extrémnom režime, zatiaľ čo Lenovo Legion 5i zvládne výkon až 190 W TDP. Klávesnica oboch modelov potom bude aj pri veľkom zaťažení procesora vždy chladnejšia a pohodlnejšia pre používanie.

Notebooky radu Lenovo Legion sú tiež vybavené displejmi PureSight, ktoré sú u každého modelu individuálne kalibrované na továrenskej úrovni. Lenovo Legion 7i (16”, 9) je dostupný buď s 16-palcovým 3.2K 16:10 IPS displejom s obnovovacou frekvenciou 165 Hz, podporou 100% DCI-P3 a jasom 450 nitov pre maximálnu vernosť farieb pri hraní hier či tvorbe obsahu; alebo s 16-palcovým WQXGA 16:10 displejom s obnovovacou frekvenciou 240 Hz a 100% sRGB pre užívateľov, ktorí vyžadujú rýchlejšiu obnovovaciu frekvenciu. Druhý spomínaný panel je k dispozícii aj pri notebookoch Lenovo Legion 5i a Lenovo Legion Slim 5. Softvér eSports Display umožňuje hráčom zapnúť dynamickú dobu odozvy, zrýchliť odozvu LCD panela, znížiť rozmazanie obrazu a vylepšiť jas obrysov. Súčasťou softvéru je tiež možnosť zobrazenia hodnoty FPS s voliteľnou polohou na displeji alebo možnosť zapnutia pomocného zameriavača pre extra výhodu pri akčných FPS hrách.

The Lenovo Legion K510 Pro Mini Keyboard & Lenovo Legion M410 Wireless RGB Gaming Mouse

Vďaka batohu Lenovo Legion Active Gaming Backpack môžu používatelia vziať svoje notebooky radu Lenovo Legion alebo notebook Lenovo Legion Slim 5 kamkoľvek potrebujú. V pohodlí domova potom môžu zariadenia ľahko pripojiť k hernému monitoru Lenovo Legion Y27h-30 a úplne novej hernej myši Legion M410 Wireless RGB Gaming Mouse alebo klávesnici Lenovo Legion K510 Pro Mini Keyboard pre väčšiu kontrolu nad obľúbenými hrami alebo neobľúbenými úlohami. Herná myš Lenovo Legion M410 Wireless Gaming Mouse ponúka bezdrôtové 2.4Ghz pripojenie rovnako ako pripojenie pomocou kábla s až 16000dpi, nastaviteľné 2-zónové RGB svetelné efekty a dobíjaciu batériu. Kompaktná herná klávesnica Lenovo Legion K510 Mini Pro Keyboard prináša množstvo herných vlastností vrátane mechanických spínačov, šípok a funkčných klávesov, anti-ghosting a podporu RGB podsvietenia s 16,8 miliónmi farieb pre každú klávesu, to všetko v 75% veľkosti.

Lenovo Legion Tower 5iZdroj: Lenovo

Lenovo Legion Tower 5i

Pre hráčov, ktorí hľadajú skôr variant stolného počítača pre herné, študijné alebo profesijné výkony je určený Lenovo Legion Tower 5i. Ten je v dispozícii v konfigurácii s až 13. generáciou procesorov Intel Core i9-13900F, grafikou až NVIDIA GeForce RTX 4080, operačnou pamäťou až 32GB 5600MHz DDR5, až 850W zdrojom a PCIe NVMe SSD úložiskom s kapacitou . So svojím objemom 26 litrov spája Lenovo Legion Tower 5i obrovské množstvo výkonu do šasi, ktoré ovládne hru, ale nie váš pracovný stôl.

Užívatelia môžu vylepšiť svoj herný zážitok so stolnými počítačmi Lenovo Legion Tower 5i a Lenovo Legion Tower 7i pomocou periférnych zariadení, ktoré sú už k dispozícii na vybraných trhoch. Na výber majú z herného monitora Lenovo Legion Y34wz-30, klávesnice Lenovo Legion K310 RGB Gaming Keyboard a myši Lenovo Legion M300 RGB Gaming Mouse.

The Lenovo Legion Pro 7i (16”, 9)Zdroj: Lenovo

The Lenovo Legion Pro 7i (16”, 9)

Špeciálne kúsky pre špecializovaných hráčov: rad Lenovo Legion Pro a Lenovo Legion Tower 7i

Pre naozaj súťaživých hráčov, ktorí sa neuspokoja s ničím iným ako s ultimátnym vybavením, je pripravený rad Lenovo Legion Pro, ktorý prináša najvyšší výkon a výnimočné chladenie čo najplynulejší herný zážitok. Notebooky z tohtoročného radu Lenovo Legion Pro sú vybavené úplne novými procesormi až  Intel Core i9-14900HX 14. generácie, až 32GB 5600MHz DDR5 pamäťou, 16-palcovým PureSight WQXGA 16:10 IPS displejom s podporou obnovovacej frekvencie 0 0 2 SSD úložiskom1. Vylepšené displeje PureSight prináša 100% DCI-P3 pokrytie.

Všetky tohtoročné notebooky Lenovo Legion Pro 7i (16”, 9) disponujú bez ohľadu na konfiguráciu chladením Coldfront: Vapor (chamber), ktoré umožňuje grafickej karte až NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop GPU dosiahnuť maximálny výkon 250 W TDP v extrémnom režime. Chladenie Coldfront pri notebookoch Lenovo Legion Pro 5i (16”, 9) zase umožní grafike až NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU získať výkon až 215W TDP v extrémnom režime. Vďaka kombinácii Lenovo AI čipov pri notebookoch Lenovo Legion Pro 7i a LA1 čipe pri modeloch Legion Pro 5i ide výkon týchto zariadení ešte o kus ďalej. Lenovo AI Engine+, fungujúca pomocou Lenovo Vantage, využíva strojové učenie na sledovanie vyššie FPS v hre a dynamicky upravuje výkon, rýchlosť ventilátorov a ďalšie nastavenia pre udržanie najvyššieho možného výkonu.

Legion Pro 5i (16”, 9)Zdroj: Lenovo

Legion Pro 5i (16”, 9)

Klávesnice TrueStrike na notebookoch radu Lenovo Legion Pro sú vybavené štyrmi vymeniteľnými krytmi klávesov a RGB podsvietením Legion Spectrum pre každú klávesu pri modeli Lenovo Legion Pro 7i alebo voliteľným 4-zónovým Spectrum RGB podsvietením na Lenovo Legion Pro 5i. Súčasťou každej klávesnice pri modeli Lenovo Legion Pro 7i je aj nová klávesa Windows Copilot.

The Lenovo Legion Tower 7iZdroj: Lenovo

The Lenovo Legion Tower 7i

Stolný počítač Lenovo Legion Tower 7i je určený pre všetkých užívateľov požadujúcich špičkový výkon. S procesormi až Intel Core i9 14900K, najnovšími grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX, až 64GB 5600MHz DDR5 RAM, PCIe NVMe SSD úložiskom1 s kapacitou až 6TB1 a až 1200W PSU, zvládne toto 34-litrové zariadenie, rovnako ako pixel na monitore Lenovo Legion Y34wz-30 s bleskovo rýchlou obnovovacou frekvenciou. V kombinácii s klávesnicou Lenovo Legion K300 Mechanical Keyboard a hernou myšou Lenovo Legion M600 Wireless Gaming Mouse, sú zariadenia z radu Lenovo Legion Pro a počítač Lenovo Legion Tower 7i ideálnym nástrojom pre víťazstvo.

Buďte „sebou“ : Aplikácia AvatarMaster

Vybrané systémy Lenovo Legion3 vrátane modelov Legion 7i (16”, 9) a Legion 5i (16”, 9) sú teraz vybavené aplikáciou AvatarMaster, ktorá posúva streamovanie a online spoluprácu na úplne novú úroveň. Táto nová aplikácia je poháňaná umelou inteligenciou a dokáže premeniť užívateľský profil na 3D digitálneho avatara s kompletnými možnosťami prispôsobenia od vzhľadu a rysov tváre až po oblečenie a doplnky. Po vytvorení a nastavení svojich avatarov môžu používatelia animovať a streamovať svoju digitálnu verziu počas videokonferencií, hier a na rôznych platformách.

Vďaka využitiu sily umelej inteligencie sleduje AvatarMaster ako pohyb, tak zvuk a dokáže tak v reálnom čase napodobniť zdvihnuté obočie, prikývnutie či dokonca žmurknutie. Aj keď je kamera vypnutá, môžu používatelia využiť režim sledovania zvuku s umelou inteligenciou na zobrazenie výrazu tváre v avatare iba na základe hlasových a zvukových podnetov. Vďaka tomu môžu byť prítomní a zároveň si zachovajú svoje súkromie.

AvatarMaster je odlišný vďaka svojej jednoduchosti, možnostiam prispôsobenia a kompatibilite. Premenliví avatári a animácie už nie sú len výsadou profesionálnych tvorcov obsahu, pretože AvatarMaster nevyžaduje žiadne vylepšenia systému alebo komplexné nástroje. Jednoducho spustíte užívateľsky prívetivé rozhranie, urobíte fotku pomocou webkamery a necháte umelú inteligenciu analyzovať a vytvoriť realistickú kópiu užívateľa v priebehu niekoľkých sekúnd.

Aplikácia AvatarMaster je navrhnutá pre hráčov, ale je vhodná aj pre profesionálov a je kompatibilná s populárnymi platformami na zasielanie správ, živé vysielanie a chat. Hráči teraz môžu pri hraní hier alebo živom vysielaní ukázať svoje skutočné vizuálne ja a profesionáli môžu teraz komunikovať v konferenčnom hovore bez toho, aby museli zapínať kameru. Softvér tiež poskytuje proxy avatar pre používateľov, ktorí sa obávajú o svoje súkromie, a zároveň im umožňuje byť interaktívni a reagovať na kameru. AvatarMaster sa integruje s rozsiahlym ekosystémom avatarov od Ready Player Me, platformy pre vývojárov avatarov naprieč hrami.

Lenovo LOQ 15IRX9Zdroj: Lenovo

Lenovo LOQ 15IRX9

Vydajte sa na cestu po herných chodníkoch: Lenovo LOQ

Všetci najlepší hráči sveta začínali svoju cestu tým, že urobili prvý krok do herného sveta – a s hernými notebookmi a stolnými počítačmi Lenovo LOQ môže byť tento prvý krok oveľa jednoduchší. Tohtoročný rad Lenovo LOQ zahŕňa nepreberné množstvo variantov procesorov a grafických kariet vrátane procesorov Intel a AMD Ryzen a grafík NVIDIA radu 20, 30 a 40 určených pre notebooky. Možnosťou je aj konfigurácia založená plne na komponentoch spoločnosti Intel s grafickou kartou Intel Arc A530M. Notebooky Lenovo LOQ v konfigurácii Intel sú tiež vybavené novou hyperkomorovou chladiacou technológiou, ktorá udržuje procesor a grafickú kartu chladnejšie, čo umožňuje získať až ďalších 15 W výkonu v extrémnom režime pri zachovaní teploty šasi až o 2 ° C nižšie a zníženie hluku ventilátora až o 2dB v porovnaní s poslednou generáciou.

Vďaka čipu Lenovo LA1 AI nainštalovanému na všetkých notebookoch Lenovo LOQ získajú používatelia ešte viac výkonu. V kombinácii so zapnutým Lenovo AI Engine+ pomocou softvéru Lenovo Vantage je možné dynamicky ladiť výkon notebooku, rýchlosť ventilátorov a ďalšie nastavenia aj v priebehu práce s notebookom tak, aby sa maximalizoval výkon podľa konkrétnej úlohy. Táto technológia umožňuje 15-palcovému Lenovo LOQ 15IRX9 získať výkon až 160 W TDP v extrémnom režime, čo je viac než dostatočný výkon pre hranie väčšiny hier, či už ide o AAA tituly alebo nezávislé hry.

Všetky notebooky Lenovo LOQ vtiahnu užívateľa do hry vďaka dvom konfiguráciám displeja – buď 165Hz WQHD (1440p) panel s dobou odozvy 5ms alebo 144Hz FHD panel, pričom obaja podporujú 100% farebné pokrytie sRGB. Hráči si pri všetkých notebookoch Lenovo LOQ môžu užiť štýlové hranie s voliteľným 4-zónovým RGB podsvietením klávesnice so zdvihom 1,5 mm.

The Lenovo LOQ Tower 17IRR9Zdroj: Lenovo

The Lenovo LOQ Tower 17IRR9

Užívatelia, ktorí preferujú skôr stolný počítač tvoriaci stredobod ich herného prostredia, môžu zamieriť k modelu Lenovo LOQ Tower 17IRR9. Ten ponúka vylepšené 17-litrové šasi, procesor až Intel Core i7-14700 13. generácie, grafickú kartu až NVIDIA GeForce RTX 4060, až 32GB 4800MHz DDR5 RAM, a podporu až 1 SSD a 2 HDD vo variante hybridného úložiska1. Všetko je pritom napájané zdrojom s výkonom 500W, 92% PSU.

Prepojte notebooky Lenovo LOQ alebo stolný počítač Lenovo LOQ Tower 17IRR9, k monitoru Lenovo G27-30 pre ešte lepší a väčší vizuálny zážitok. Všetky herné zariadenia Lenovo sú vybavené operačným systémom Microsoft Windows 11 a 3 mesačným predplatným služby Xbox Game Pass Ultimate zadarmo4,5, vďaka ktorému sa noví hráči môžu ponoriť do sveta hier prakticky ihneď po prvom spustení počítača. S aplikáciou Lenovo Legion Arena získajú užívatelia jednotný a ľahký prístup ku všetkým svojim obľúbeným hrám z rôznych platforiem. Software Lenovo Vantage je tiež súčasťou zariadenia a ponúka možnosť prispôsobiť nastavenie počítača pre maximalizáciu výkonu prostredníctvom sady nástrojov vrátane ovládacích prvkov na pretaktovanie, ladenie výkonu AI a riadiaceho panela výkonu v reálnom čase. 3D zvuk Nahimic by SteelSeries a jednoduché ovládanie mixovania a prehrávania zvuku sa premietnu do úplne čistej komunikácie medzi spoluhráčmi počas hrania. Každé zariadenie Lenovo Legion má tiež nárok na podporu Legion Ultimate Support6, ktorá poskytuje prístup k sieti skúsených technikov Lenovo Legion, ktorí radi pomôžu vyriešiť akýkoľvek problém a môžu dokonca ponúknuť podporu typu 24/7 pre špecifické hry. Zariadenia radu LOQ potom môžu získať pokročilý balíček podpory Lenovo Premium Care7, ktorý poskytuje personalizovanú hardvérovú a softvérovú pomoc odborných technikov a rýchlu opravu.

Cena a dostupnosť8

  • Lenovo Legion 9i (16”, 9) bude na našom trhu dostupný na konci februára 2024 s cenou začínajúcou na 4099 € vrátane DPH.
  • Lenovo Legion 7i (16”, 9) bude na našom trhu dostupný na konci februára 2024 s cenou začínajúcou na 1829 € vrátane DPH.
  • Lenovo Legion 5i (16”, 9) bude na našom trhu dostupný v polovici januára 2024 s cenou začínajúcou na 1429 € vrátane DPH.
  • Lenovo Legion Slim 5 (16”, 9) bude na našom trhu dostupný od konca marca 2024 s cenou začínajúcou na 1539 € vrátane DPH.
  • Lenovo Legion Pro 7i (16”, 9) bude na našom trhu dostupný na konci februára 2024 s cenou začínajúcou na 3249 € vrátane DPH.
  • Lenovo Legion Pro 5i (16”, 9) bude na našom trhu dostupný na konci februára 2024 s cenou začínajúcou na 1599 € vrátane DPH.
  • Stolný počítač Lenovo Legion Tower 7i bude na našom trhu dostupný v  januári 2024 s cenou začínajúcou na 2395 € vrátane DPH.
  • Stolný počítač Lenovo Legion Tower 5i bude na našom trhu dostupný v  januári 2024 s cenou začínajúcou na 1199 € vrátane DPH.
  • Lenovo LOQ 15IRX9 bude na našom trhu dostupný v polovici januára 2024 s cenou začínajúcou na 969 € vrátane DPH.
  • Lenovo LOQ 15IAX9I bude na našom trhu dostupný v polovici januára 2024 s cenou začínajúcou na 769 € vrátane DPH.
  • Lenovo LOQ 15IAX9 bude na našom trhu dostupný v polovici januára 2024 s cenou začínajúcou na €889 vrátane DPH.
  • Lenovo LOQ 15AHP9 bude na našom trhu dostupný na konci marca 2024 s cenou začínajúcou na 1099 €  vrátane DPH.
  • Stolný počítač Lenovo LOQ Tower 17IRR9 bude na našom trhu dostupný na konci mája 2024 s cenou začínajúcou na 899  € vrátane DPH.
  • Herná myš Lenovo Legion M410 Wireless RGB Gaming Mouse – cena a dostupnosť zatiaľ nebola stanovená.
  • Klávesnica Lenovo Legion K510 Pro Mini Keyboard – cena a dostupnosť zatiaľ nebola stanovená.
  • Aplikácia Lenovo AvatarMaster je predinštalovaná na notebookoch Lenovo Legion 7i a Lenovo Legion 5i a je možné ju získať na stránkach www.lenovo.com/avatarmaster.

Pre viac detailov a produktové fotky navštívte Press Kit CES 2024 spoločnosti Lenovo na webe StoryHub.

Prehliadnite si stánok spoločnosti Lenovo na veľtrhu CES pomocou virtuálnej reality na stránkach CES.

Produktové špecifikácie

 Lenovo Legion 9i (16”, 9)Lenovo Legion 7i (16”, 9)Lenovo Legion 5i (16”, 9)Lenovo Legion Slim 5 (16”, 9)
Rozmery a váha357.7 x 277.7 x 18.99mm – 22.7mm   Začína na 2.56kg357.7 x 262.5 x 17.6 – 19.8mm   Menej než 2.28kg  359.7 x 262.3 x 19.7 – 25.2mm   Začína na 2.3kgTenší variant  (NVIDIA GeForce RTX 4070/4060): 359.7 x 260.3 x 19.7 – 25.2mm   Začína na 2.3kg   Tenší variant (NVIDIA GeForce RTX 4050): 359.7 x 260.3 x 19.7 – 21.9mm   Začína na 2.1kg
DisplejAž 16″ 3.2K (3200 x 2000) Mini LED 16:10 (165 Hz / doba odozvy 3 ms / 100% Adobe® / 100% DCI-P3 / 1200 nitov / certifikácia až VESA® DisplayHDR™ 1000 / podpora Dolby Vision® / podpora NVIDIA G-SYNC® / podpora AMD Freesync / certifikácia TÜV Rheinland®)  16″, 3.2K (3200 x 2000) IPS; 16:10 (165 Hz doba odozvy 3 ms s OverDrive / 100% DCl-P3 / 430 nitov / podpora Dolby Vision / podpora NVIDIA G-SYNC / certifikácia TÜV Rheinland: Hardware pre nízku produkciu modrého svetla & vysoký herný výkon / certifikácia X-Rite Pantone®)   16“ WQXGA (2560 x 1600) IPS; 16:10 (240 Hz / doba odozvy 5ms/3ms s OverDrive / 100% sRGB / 500 nitov / certifikácia až VESA DisplayHDR 400 / podpora Dolby Vision / podpora NVIDIA G-SYNC Support / certifikácia TÜV Rheinland Certified: Hardware pre nízku produkciu modrého svetla & vysoký herný výkon / certifikácia X-Rite Pantone)          Až 16″ WQXGA (2560 x 1600) IPS; 16:10 (240Hz / doba odozvy 5ms/3ms s OverDrive / 100% sRGB / 500 nitov / certifikácia až VESA Display HDR 400 Certified / Dolby Vision/ NVIDIA G-SYNC / certifikácia TÜV Rheinland Certified: Hardware pre nízku produkciu modrého svetla & vysoký herný výkon / kalibrácia X-Rite)  
Procesor Až Intel Core i9-14900HXAMD Ryzen 8040 Series
GrafikaAž NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop GPU 16 GB GDDR6 (150W TGP)Až NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU 8GB GDDR6 (115W) 2175MHz Boost Clock
Zabudovaný AI čipLA3-PLA3LA1
PamäťAž 64 GB 5600MHz DDR5 (2 x 16GB)Až 32 GB 5600MHz DDR5 (2 x 16GB) (Užívateľsky konfigurovateľné až na 64GB RAM)
Úložisko1Až 2TB M.2 2280 PCIe SSD (Gen4)Až 1TB M.2 2280 PCIe SSD (Gen4)
OSWindows 11
Batéria99.99WhAž 80Wh
Adaptér330W Slim Adapter 140W Type-C™ Power DeliveryAž 230W Slim Adapter
Klávesnica1.5mm zdvih / RGB podsvietenie pre každú klávesu / 0.3mm drážka / 100% Anti-Ghosting / vymeniteľný set (8 kláves) / podpora softwaru Legion Spectrum RGB  1.5mm zdvih / biele podsvietenie alebo voliteľné RGB pre každú klávesu / 100% Anti-Ghosting / vymeniteľný set (4 klávesy) / podpora softwaru Lenovo Legion Spectrum RGB    1.5mm zdvih / biele podsvietenie alebo voliteľné 4-zónové RGB podsvietenie / 0.3mm drážka / 100% Anti-Ghosting / vymeniteľný set (4 klávesy) / podpora softwaru Legion Spectrum RGB
KameraVoliteľná vstavená FHD webkamera (1080p) s elektronickým uzáverom (E-Shutter)
PortyĽavá strana: 1x Audio
Combo Jack 1x čítačka SD kariet 3.0   Pravá strana: 1x USB Type C™ (USB 3.2 Gen 1) 1x USB Type A
(3.2 Gen 1) 1x tlačidlo E-Shutter   Zadná strana: 1x DC in 1x USB Type A (USB 3.2 Gen 1, Always On USB 5V2A) 2x Thunderbolt 4 (3.2 Gen, DisplayPort 1.4, Power Delivery 3.0 140W) 1x HDMI™ 2.1 1x RJ45  
Ľavá strana: 1x USB Type-C (USB 3.2 Gen2 / DisplayPort 1.4 / 140W Power Delivery) 1x USB Type-C (USB 3.2 Gen2 /DisplayPort 1.4 / 140W Power Delivery) 1x Audio Combo Jack   Pravá strana: 1x čítačka SD karet 4v1 1x tlačidlo E-Shutter   Zadná strana: 1x DC-In
1x USB Type A 3.2 Gen2 (5V2A)
2x USB Type A 3.2 Gen2
1x HDMI 2.1
Ľavá strana: 1x USB Type-C (USB 3.2 Gen2 + DisplayPort 1.4, 140W Power Delivery) 1x USB Type-C 3.2 Gen 2 +DisplayPort 1.4 1x USB Type-A 3.2 Gen 1 (Always-on 5V2A) 1x Audio Combo Jack   Pravá strana: 2x USB Type-A 3.2 Gen 1 1x čítačka MicroSD kariet 3v1 1x tlačidlo E-Shutter 1x RJ45   Zadná strana: 1x DC-In 1x HDMI 2.1Ľavá strana: 1x USB Type-C (USB 3.2 Gen2 + DisplayPort 1.4, 140W Power Delivery) 1x USB Type-C 3.2 Gen 2 +DisplayPort 1.4 1x Audio Combo Jack   Pravá strana: 1x čítačka SD karet 4v1 1x tlačidlo E-Shutter 1x RJ45   Zadná strana: 1x DC-In 1x RJ45 1x USB Type-A 3.2 Gen2 (Always-on 5V2A) 1x USB Type-A 3.2 Gen2 1x HDMI 2.1  
Audio2 X 2W systém reproduktorov Harman® Super Linear a inteligentný zosilňovač s Nahimic Audio2 x 2W reproduktor Harman s Nahimic Audio2 x 2W reproduktor s Nahimic Audio
Konektivita2Až Wi-Fi 7 Začína na Bluetooth® 5.1Wi-Fi 6E Začína na Bluetooth 5.1
FarbyCarbon BlackEclipse Black / Glacier WhiteLuna Grey
 Lenovo Legion Pro 7i (16”, 9)Lenovo Legion Pro 5i (16”, 9)
Rozmery a váha363.4 x 262.4 x 22.5 – 26.2 mm    Začína na 2.8kg363.6 x 260.6 x 22.7-27.3 mm   Začína na 2.5kg
Displej16″ WQXGA (2560 x 1600) IPS; 16:10 (240 Hz / doba odozvy 3 ms s OverDrive / 100% RGB / 500 nitov / certifikácia až VESA DisplayHDR 400 / podpora Dolby Vision® / podpora NVIDIA G-SYNC™ / certifikácia TÜV Rheinland / certifikácia X-Rite Pantone
Procesor Intel Core i9-14900HX 
GrafikaAž NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop GPU 16 GB GDDR6 (175W) 2040Mhz Boost ClockAž NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU 8 GB GDDR6 (140W) 2175Mhz Boost Clock
Zabudovaný AI čipLA2-Q + LA1LA1
PamäťAž 32GB (2 X 16GB) 5600Mhz
Úložisko1Až 2 TB (1 TB X 1TB) PCIe SSD (Gen 4)
Operačný systémWindows 11
BatériaAž 99.99Wh80Wh
AdaptérAž 330W Slim GalliumAž 300W Slim Adapter
Klávesnice1.5mm zdvih / RGB podsvietenie pro každou klávesu / 0.2mm drážka / 100% Anti-Ghosting / vymeniteľný set (4 klávesy) / podpora softwaru Legion Spectrum RGB1.5mm zdvih / voliteľné 4zónové RGB podsvietenie / 100% Anti-Ghosting / vymeniteľný set (4 klávesy) / podpora softwaru Legion Spectrum RGB
KameraZabudovaná webkamera (1080p / 720p) s elektronickou závěrkou (E-Shutter)
PortyĽavá strana: 1x Thunderbolt 4 1x USB Type-A (USB 3.2 Gen1)   Pravá strana: 1x Audio Combo Jack 1x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1) 1x tlačidlo E-Shutter   Zadná strana: 1x DC in 1x Type C (USB 3.2 Gen2 + DisplayPort1.4 + Power Delivery 140W) 1x Type A USB 3.2 Gen 1 (Always On USB 5V2A) 1x Type A USB 3.2 Gen 1 1x HDMI 2.1 1x RJ45Ľavá strana: 1x Type C (USB 3.2 Gen2 + DisplayPort 1.4) 1x Type A (USB 3.2 Gen 1)   Pravá strana: 1x Audio Combo Jack 1x Type A (USB 3.2 Gen 1) 1x tlačidlo E-Shutter   Zadná strana: 1x DC in 1x Type C (USB 3.2 Gen2 + DisplayPort1.4 + Power Delivery 140W) 1x Type A USB 3.2 Gen 1 (Always On USB 5V2A) 1x Type A USB 3.2 Gen 1 1x HDMI 2.1 1x RJ45
Audio2 X 2W systém reproduktorov Harman® Super Linear a inteligentný zosilňovač s Nahimic Audio2 X 2W reproduktor s Nahimic Audio
Konektivita2Až Intel Killer™ Wi-Fi 6E (802.11ax)Až Intel Wi-Fi 6E (802.11ax)
FarbyEclipse BlackOnyx Grey
 Lenovo Legion Tower 7iLenovo Legion Tower 5i
Rozmery a váha211 x 450 x 483 mm   Začína na 17kg205 x 360 x 411 mm   Začína na 16 kg
Objem34L28L
ProcesorAž Intel Core i9-13900K 13. generácieAž Intel Core i9-13900F 13. generácie
GrafikaAž najnovší NVIDIA GeForce RTX Desktop GPUAž NVIDIA GeForce RTX 4080 Desktop GPU
PamäťAž 64GB 5600MHz DDR5Až 32GB 5600MHz DDR5
Úložisko1Až 6TB PCIe NVMe TLC M.2 2280 SSD (4. generácie)Až 2TB PCIe NVMe TLC M.2 2280 SSD (4. generácie)
MotherboardLenovo Legion Z790, ATX-MBLenovo Legion B660, MATX
OSWindows 11
ZdrojAž 1200W, 90%Až 850W, 90% ES
PortyPredná strana 2x USB-A 3.2 Gen 2 (10Gbps) 2x USB 2.0 1x Audio Jack (Combo)   Zadná strana 1x USB-A 3.2 Gen 2×2 (20Gbps) 1x USB-A 3.2 Gen 2 (10Gbps) 4x USB-A 3.2 Gen 1 (5Gbps) 2x USB 2.0 6x Audio 1x 2.5G LAN  Predná strana 2x USB-A 3.2 Gen 1 (5Gbps) 1x Audio Jack (Combo)   Zadná strana 1x USB-A 3.2 Gen 2 (10Gbps) 2x USB-A 3.2 Gen 1 (5Gbps) 4x USB 2.0 3x Audio 1x 2.5G Lan 1x LED-Switch
Konektivita2Až 2×2 Intel Wi-Fi 6E (802.11ax) Bluetooth 5.2
FarbyStorm Grey
 Lenovo LOQ 15IRX9Lenovo LOQ 15IAX9ILenovo LOQ 15IAX9Lenovo LOQ 15AHP9
Rozmery a váha359.86 x 258.7 x 21.9 – 23.9mm   Začína na 2.38kg
DisplejAž 15.6’’ WQHD (2560 x 1440) IPS; 16:9 (165Hz / 100% sRGB / 350 nitov / doba odozvy 5ms / NVIDIA G-SYNC)
ProcesorAž Intel Core i7-14700HXIntel Core i5-12450HXIntel Core i5-12450HXAž AMD Ryzen 7 8845HS
GrafikaAž NVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop GPU 8 GB GDDR6 (115W) 2370MHz Boost ClockIntel Arc A530M 4G GDDR6 (95W)Až NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop GPU 6 GB GDDR6 (105W) 2370MHz Boost ClockNVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop GPU 8GB GDDR6 (115W) 2370Mhz Boost Clock
Zabudovaný AI čipLA1
PamäťAž 16GB 5600MHz DDR5 2x DDR5 SoDIMM SlotAž 16GB 4800MHz DDR5 2x DDR5 SoDIMM SlotAž 16GB 4800MHz DDR5 2x DDR5 SoDIMM SlotAž 16GB 5600MHz DDR5 2x DDR5 SoDIMM Slot
Úložisko1Až 1TB M.2 2242 PCIe SSD 2 x PCIe 4. generácie SSD Slot
OSWindows 11
Batéria60Wh
AdaptérAž 230W Slim Adapter 140W Type-C Power Delivery Support
Klávesnice1.5mm zdvih /biele podsvietenie nebo voliteľné 4zónové RGB podsvietenie / 100% Anti-Ghosting
KameraAž 1080p FHD s 2x polom mikrofónu
PortyPravá strana 1x USB Type-A 3.2 Gen 1 1x USB Type-C™ (USB 3.2 Gen2 + DisplayPort 1.4, 140W Power Delivery, rýchlosť prenosu dát 10Gbps) 1x tlačidlo E-Shutter 1x Audio Combo Jack   Zadná strana 2x USB Type-A (3.2 Gen 1) 1x RJ45 1x DC-In 1x HDMI 2.1
Audio2 X 2W reproduktor
Konektivita22×2 Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) Začína na Bluetooth 5.1
FarbyLuna Grey
 Lenovo LOQ Tower 17IRR9
Rozmery a váha170 x 304 x 376 mm   Začína na 8.4kg
Objem17L
Procesor14. generácie Intel Core i7-14700 Series
GrafikaAž NVIDIA GeForce RTX 4060Ti Desktop GPU
PamäťAž 32GB 5600MHz DDR5
Úložisko1Až 1TB PCIe NVMe M.2 2280 SSD + 2TB 3.5” HDD (podpora hybridného Úložisko 1x SSD + 1x HDD)
MotherboardIntel B760, MATX
OSWindows 11
ZdrojAž 500W, 92%
PortyPredná strana 2x USB Type-A 3.2 Gen 1 1x USB 3.2 Type-CTM Gen 1 1x Audio Jack (Combo)   Zadná strana 4x USB 2.0 1x 1G LAN 1x VGA 1x HDMI2.1 TMDS 1x Audio Out
Konektivita2Až 2×2 Intel Wi-Fi 6E (802.11 ax) Začína na Bluetooth 5.2
FarbyPredný rám: Luna Grey Šasi: Raven Black

Značky: