Nová aktualizácia služieb Google Play prináša ešte jednoduchší prístup k ich Správcovi. 

Umožňuje ho umiestniť priamo na domovskú obrazovku telefónu alebo tabletu so systémom Android. Keďže je vysoko pravdepodobné, že novú verziu služieb Google Play (22.18) už máte automaticky nainštalovanú, tak aj táto funkcia by mala byť pre vás už dostupná. Pokročilá správa Google účtu a hesiel je už v systéme Android dostupná nejaký čas, avšak až teraz nám spoločnosť k nej umožnila oveľa jednoduchší prístup, predovšetkým k uloženým heslám a ich spravovaniu. 

Doteraz, keď ste sa chceli dostať k Správcovi hesiel, museli ste prechádzať viacerými krokmi, ktoré neboli príliš intuitívne. Odteraz je však prístup k tejto funkcii pre zaradenia so systémom Android oveľa jednoduchší.

Doterajší prístup k heslám v telefóne s Androidom bol pomerne zdĺhavý – museli ste otvoriť: Nastavenia telefónu – vybrať položku Google – Spravovať účet Google – Zabezpečenie – Správca hesiel.

Aktuálne si však v poslednej z týchto možností viete v “Nastaveniach” (ozubené koliesko vpravo hore) vytvoriť zástupcu, ktorý bude umiestnený priamo na domovskú obrazovku vášho telefónu, čím sa vám vytvorí priamy prístup ku všetkým funkciám tohto nástroja.

Okrem rýchleho prístupu sa tak viete rýchlo dostať aj ku kontrole hesiel, ktoré sú ohrozené, slabé alebo viackrát použité. Ich zmenu a ďalšie úpravy viete vykonávať v telefóne.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.