Už ste hlasovali v ankete Mobil roka 2021? Zahlasujte za svojho favorita a vyhrajte niektorú z hodnotných cien. Dnes si predstavíme kategóriu Bluetooth slúchadlá.

Mobil roka je tu s nami už 15. rok a každoročne sú v tejto ankete vyberaní len tí najlepší z najlepších. Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita, postupne vám predstavíme všetky nominované zariadenia a jednotlivé kategórie v rámci ankety Mobil roka 2021 powered by O2.

HLASOVAŤ MÔŽETE TU!

O tom, kto vyhrá ocenenie Bluetooth slúchadlá roka rozhodnete vy, svojim hlasovaním. Vyberať môžete aj zo špičkových inteligentných hodiniek rôznych výrobcov, medzi ktorými nechýba Amazfit, Apple, Coros, Garmin, Huawei, Samsung, TicWatch či Xiaomi.

Ochráňte svoje mobilné zariadenia vďaka ESET Mobile Security.

Pokiaľ sa zapojíte do hlasovania na stránke www.mobilroka.sk, môžete zároveň vyhrať skvelé ceny. Každým hlasom v ankete za vás prispejeme sumou päť centov na dobrú vec. Hlasovať môžete do 3. marca 2022.

Mobil roka

Hlasovaním v ankete sa automaticky zaradíte do súťaže o perfektné smart hodinky značky Samsung a Garmin, výborné smartfóny Motorola moto g200 5G, Huawei P50 Pro a Xiaomi Redmi Note 11. Vyhrať však môžete aj čističku vzduchu Roger od Stadler Form, robotický vysávač iRobot Roomba j7+ či ochranu proti vírusom od ESETu.

Mobil roka

Pozrite si nominované produkty Mobil roka 2021 powered by O2 v kategórii Bluetooth slúchadlá:

Apple AirPods 3

Vynovený dizajn a podpora priestorového zvuku, to sú hlavné charakteristiky tretej generácie AirPodov od Applu. Majú kompaktnejšie spracovanie a tak sú ešte menej nápadné než minulé modely. Výrobca zapracoval na detailoch celkovo, a tak majú slúchadlá jeden z najlepších dizajnov nabíjacej škatuľky.

Najväčší potenicál a plné využitie získate so zariadeniami rovnakej značky. Pripojiť ich ale môžete ale aj k smartfónom s Androidom. Zvuk Dolby Atmos prekoná vaše očakávania. Aktívne odhlučnenie im však chýba.

Apple AirPods 3Zdroj: Apple
Apple AirPods 3

Huawei FreeBuds 4

Čo je špeciálne na týchto slúchadlách? To, že majú odhlučnenie a zároveň ide o kôstkové slúchadlá, ktoré si nemusíte zatlačiť hlboko do ucha. Podporujú rýchle nabíjanie a na jedno nabitie vydržia 4 hodiny, prípadne 2,5 so zapnutým ANC.

Sú ľahučké, ich hmotnosť je len 4,1 gramu. Aj vďaka tomu sa dajú nosiť po celý deň bez toho, aby vám prekážali, alebo vás tlačili. V odborných testoch zaujali kvalitou mikrofónov počas telefonovania ako aj kvalitou zvukovej reprodukcie. Vybratím z ucha sa dá pozastaviť prehrávanie reprodukcie, spárovať ich môžete s dvomi zariadeniami naraz.

Huawei FreeBuds 4
Huawei FreeBuds 4

JBL Tour Pro+ TWS

Pre milovníkov zvuku od JBL je toto lahôdka do ucha. Získate profesionálne vyladený zvuk JBL Pro Sound s adaptívnym ANC. Pri športe alebo v kancelárii, vždy si vyberiete ten správny režim, aby ste si vychutnali reprodukciu, no zároveň počuli dianie okolo vás, prípadne hlásenia počas cestovania.

O kvalitu hovorov sa postarajú tri mikrofóny. Tie zaistia výborný prenos zvuku aj počas veterného počasia. Spárovanie slúchadiel je nadmieru jednoduché cez funkciu FastPair, stačí otvoriť nabíjaciu škatuľku. Už tradične nechýba duálne párovanie. Môžete počúvať zvuk z notebooku a prichádzajúci hovor na telefóne ich automaticky prepojí na použitie s telefónom.

JBL Tour Pro+ TWSZdroj: JBL
JBL Tour Pro+ TWS

Nothing ear (1)

Vskutku unikátny dizajn, ktorý len tak nevidíte. Značku založil Carl Pei, ktorý stal pri zrode OnePlus. Nothing ear 1 ponúkajú výdrž až 34 hodín v kombinácii s nabíjacím puzdrom. To umožňuje aj bezdrôtové nabíjanie. Doba prehrávania na jedno nabitie je 5 hodín a slúchadlám nechýba odolnosť voči vode a potu na úrovni IPX4.

Je možné ich spárovať so zariadeniami s iOS a Androidom. Aplikácia umožňuje ovládanie funkcií, ako sú dotykové gestá, ANC a EQ. ANC má dve úrovne nastavenia. K dispozícii je tiež ambientný režim. Nothing ear 1 podporuje pripojenie Bluetooth 5.2 s kodekmi SBC a AAC.

Nothing ear (1)Zdroj: Nothing
Nothing ear (1)

Samsung Galaxy Buds2

Kvalitný zvuk výrobca dosiahol vďaka dynamickému 2-pásmovému reproduktoru. Toto nie je prvýkrát, čo použil technológiu na rozšírený basový zážitok. Sú určené aj pre náročnejších poslucháčov a nechýba ani inteligentné potlačenie zvuku.

Pokročilé technológie umožňujú jednoduché prepínanie zvuku medzi dvomi zariadeniami Galaxy. Sú kompaktné, nebudú vytŕčať z ucha ani z neho vypadávať. V tomto smere sú naozaj nenápadné a na ich pevné uchytenie sa môžete spoľahnúť. Celú koncepciu a predstavu o špičkových slúchadlách zo strany Samsungu uzatvára miniatúrna nabíjacia škatuľka. Na jedno nabitie vydržia až 5 hodín so zapnutým ANC.

Samsung Galaxy Buds2Zdroj: Samsung
Samsung Galaxy Buds2

Sony WF-1000XM4

Tieto slúchadlá ukázali, ako majú vyzerať špičkové a technologické novinky v oblasti zvuku a konkrétne TWS slúchadiel. Pokročilé odhlučnenie sa adaptuje podľa toho, či sedíte v kancelárii alebo kráčate ulicou.

Nechýba bezpečný režim, aby ste počuli dianie okolo vás. Vhodné pre ľudí, ktorým prekážajú rôzne silikónové návleky. Tu sú špeciálne navrhnute nadstavce, aby nedráždili ucho. Vynikajúca kvalita zvuku je samozrejmosťou, rovnako aj zvýšená odolnosť voči zmoknutiu (IPX4). Nároční poslucháči využijú LDAC. Mnohých však odrádzala vyššia cena.

Sony WF-1000XM4Zdroj: Sony
Sony WF-1000XM4

Technics EAH-AZ60E

Špecialitou je technológia JustMyVoice. Sú ňou vybavené oba modely. Táto technológia aktívne rozpoznáva a zachytáva váš hlas a zároveň analyzuje a izoluje okolitý hluk, čo umožňuje čistú hlasovú komunikáciu. Za kvalitou zvuku s vysokým rozlíšením stoja technológie Bluetooth a LDAC.

Dohromady poskytujú vynikajúcu kvalitu zvuku aj hovorov. Základom je akustická komora, harmonizér a 8 mm meniče, výsledkom je bohatý zvuk s hladkými a detailnými akcentmi. EAH-AZ60 navyše podporuje kvalitný zvuk vo vysokom rozlíšení.

Technics EAH-AZ60EZdroj: Technics
Technics EAH-AZ60E

Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro

Hybridný model medzi štupľami do uší a kôstkovým spracovaním. Podporujú ANC a tiež režim transparentnosti. Budete počuť okolie, či už pri športe, čakaní na vlak alebo pri chôdzi na rušnej ulici. Nabíjať ich môžete aj bezdrôtovo.

Pri káblovom nabíjaní majú funkciu rýchleho nabíjania a za 10 minút ich nabijete na 90 minút používania. Špecialitou je podpora kodeku LHDC, ktorý kvalitou prevyšuje bežné kodeky ako SBC a AAC. S nabíjacím puzdrom vydržia jemne nadštandardných 30 hodín používania.

Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 ProZdroj: Xiaomi
Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro

Pomoc najslabším

Hlasovať v ankete Mobil roka 2021 powered by O2 sa oplatí. Za každý hlas pošleme, rovnako ako minulý rok, peknému banskobystrickému projektu Neónka päť centov. Keď vás bude desaťtisíc, darujeme detským pacientom so závažnými ochoreniami elektroniku v hodnote 500 eur, ak dvadsaťtisíc, darujeme občianskemu združeniu Neónka v Banskej Bystrici veci v hodnote 1000 eur. Tak neváhajte do našej ankety zapojiť aj vašich známych a kamarátov.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk.

Mobil roka