Aj tento rok hľadáme tie najlepšie telefóny a zariadenia z mobilného sveta za uplynulý rok. Niektoré kategórie a ich nominantov sme už predstavili, dnes pokračujeme kategóriou Špičkový mobil roka.

Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita, postupne vám predstavíme všetky nominované zariadenia a jednotlivé kategórie.

Pokiaľ sa zapojíte do hlasovania na stránke www.mobilroka.sk, môžete vyhrať skvelé ceny a zároveň vaším hlasom prispejete sumou 5 centov na projekt Neonka, ktorý pomáha chorým deťom a to bez toho, aby vám z peňaženky ubudol čo i len cent.

Za každý váš hlas v ankete Mobil roka 2019 powered by O2 prispejeme piatimi centmi občianskemu združeniu Neónka, ktoré pomáha ťažko chorým pacientom v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. Keď vás bude desaťtisíc, tak chorým deťom spríjemnia pobyt v nemocnici pomôcky v hodnote 500 eur, pri dvadsaťtisíc hlasoch nakúpime veci za 1000 eur. Čím viac vás bude, tým lepšie. 

V ankete Mobil roka powered by O2 hľadáme nielen najlepšie telefóny, ale aj príslušenstvo v podobe Bluetooth slúchadiel, reproduktorov, inteligentných hodiniek, gadgetov a tiež najlepšiu aplikáciu roka.

Chránite si dostatočne svoj mobil? Sú v ňom fotografie, správy a najmä množstvo iných informácií o vás. Pri online nákupoch či platbách vás ochráni overená antivírusová a anti-phishingová ochrana. Vďaka funkcii anti-theft sa dá lokalizovať stratený alebo ukradnutý telefón, ktorý budete môcť na diaľku zamknúť a dokonca aj celý kompletne vymazať. Stiahnite si ESET Mobile Security aj do vášho smartfónu.

Apple iPhone 11 Pro Max

Apple iPhone 11 Pro Max sa navždy zapísal do histórie ako prvý iPhone s trojicou fotoaparátov. K 12 Mpx fotoaparátu s clonou f/1,8 a 12 Mpx teleobjektívu s clonou f/2,0 pribudla 12 Mpx širokouhlá šošovka s clonou f/2,4 a uhlom záberu 120 stupňov. V Apple sa potenciál trojice fotoaparátov rozhodli využiť naplno a tak iPhone 11 Pro Max dokáže využívať všetky 3 fotoaparáty súčasne a za pomoci umelej inteligencie ich spájať. Rovnako dokáže pracovať s videom. Teda bez toho, aby ste nakrúcanie zastavili dokážete medzi fotoaparátmi prepínať podľa potreby.

Google Pixel 4 XL

Väčší z dvojice minuloročných noviniek Googlu ponúka 6,3“ QHD+ displej, výkoný čipset Snapdragon 855 a prednú kameru so skenovaním tváre na spôsob iPhonov. Čítačku odtlačkov tu nenájdeme. Lákadlom Pixelov býva fotoaparát. Tu ho tvorí kombinácia 12 + 16 Mpix senzorov s optickou stabilizáciou obrazu. Pixel 4 XL sa vďaka certifikácii IP68 nebojí vody. Výhodou top modelu môžu byť stereo reproduktory aj solídna 3700 mAh batéria.

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro je vlajkovou loďou ako sa na dnešnú dobu patrí, keďže popri luxusnom dizajne, nadpriemernom výkone a výdrži na jedno nabitie prináša aj obrovský skok v prípade fotografie a to nielen cez deň, ale najmä v noci. Štvorica snímačov na zadnej strane počíta 40 Mpx základný fotoaparát s clonou f/1,6, 20 Mpx širokouhlý fotoaparát s f/2,2, teleobjektív sa pýši 8 Mpx a clonou f/3,4, pričom výpočet uzatvára 3D ToF snímač. O výkon sa stará Kirin 980 postavený na 7 nm technológii podporený 8 GB pamäte RAM.

LG G8X ThinQ Dual Screen

Smartfóny s ohybným displejom, zdá sa, budú ďalšou veľkou vecou vo svete prenosných smart zariadení. Spoločnosť LG tento nastupujúci trend poňala po svojom a miesto očakávaného zariadenia s ohybným displejom predstavila puzdro pre LG G8X ThinQ, ktoré pomenovala LG Dual Screen. Riešenie má USB-C konektor, OLED FHD+ FullVision 6,4-palcový displej s rozlíšení 2 340 x 1 080 pixlov, sekundárny 2,1-palcový monochromatický displej a 360 stupňový pánt pre čo najpohodlnejšiu manipuláciu.

OnePlus 7T Pro

OnePlus 7T Pro vás na prednej strane poteší bezrámikovým 6,67-palcový QHD+ Fluid AMOLED displejom s pomerom strán 19,5:9, rozlíšením 3 120 x 1 440 pixlov, 516 PPI a obnovovacou rýchlosťou 90 Hz, čo bolo počas predstavenia najviac z ponúkaných smartfónov. Nechýba čítačka odtlačkov prstov zabudovaná priamo do displeja s rýchlosťou odozvy 0,21 sekundy. Zadná strana je zo skla a ponúka trojicu fotoaparátov s podporou senzoru SONY IMX 586. Hlavný fotoaparát má 48 Mpx a svetelnosť f/1,6, teleobjektív má 3-násobný optický zoom, 8 Mpx a svetelnosť f/2,4. Trojicu uzatvára superširoký 16 Mpx fotoaparát so svetelnosťou f/2,2 a šírkou záberu 117 stupňov.

Samsung Galaxy Note10+

Spolu s 10. generáciou Samsung Galaxy prišla možnosť voľby. Po prvýkrát vyberáte z dvoch veľkostí displeja. Samsung Galaxy Note 10+ ponúka 6,8-palcový Dynamic AMOLED displej s rozlíšením WQHD+ s typickým výrezom pre selfie kameru. K tej musíme prirátať štvoricu fotoaparátov na zadnej strane, konkrétne 16 Mpx ultraširoký a 12 Mpx široký fotoaparát, teleobjektív s 12 Mpx a ToF snímač. Galaxy Note 10+ je však stále profesionálny pracovný nástroj, ktorého prednosti sú najmä v úložnom priestore až do 1 TB, možnosti premeniť smartfón na počítač vďaka Dex, či opäť inteligentnejšiemu peru.

Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 je akýmsi reštartom smartfónov značky Sony. Jeho prednosťou je zameranie sa na konzumáciu video, resp filmového obsahu. Tomu je prispôsobený aj pomer strán displeja 21:9. Sony Xperia 1 je prvý smartfón, ktorý ponúka 4K HDR OLED displej s rozlíšením 3 840 x 1 644 pixlov. Podľa výrobcu displej v 4K pracuje neustále, ak pozeráte obsah s nižším rozlíšením automaticky ho upraví. Zaujímavá je tiež aplikácia Sony Xperia 1 Cinema Pro, ktorá umožňuje manuálne nastavenie pri nakrúcaní videí.

Xiaomi Mi Note 10 Pro

Xiaomi Mi Note 10 Pro je rekordman v počte fotoaparátov a megapixlov. Ponúka päticu fotoaparátov, pričom ten hlavný sa pýši 108 Mpx a clonou f/1,69. Ultraširoký má záber 117 stupňov a 20 Mpx podporených clonou f/2,2. O portréty sa postará samostatná 12 Mpx šošovka s clonou f/2,0 a 2-násobným optickým priblížením. Teleobjektív ponúka 10-násobný hybridný zoom, pričom ten digitálny je až 50-násobný s 5 Mpx a clonou f/2,0. Výpočet fotografickej armády Xiaomi Mi Note 10 Pro uzatvára 2 Mpx macro fotoaparát s autofokusom.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí, bude zaradený do súťaže o 10 atraktívnych cien.

Značky: