Honor 9 Youth, respektíve Honor 9 Lite (s rozdielnym názvom sa môžete stretnúť v závislosti od konkrétneho trhu) zaujme štvoricou fotoaparátov i výborným pomerom ceny a výkonu.

Čínsky Huawei pred dvoma dňami oficiálne predstavil novinku, ktorú môžme zaradiť do strednej triedy. S cenou pohybujúcou sa na hranici 200 eur (v závislosti od pamäťovej verzie) bude atraktívnou voľbou najmä vďaka duálnej kamere na zadnej i prednej strane, no v neposlednom rade aj kvôli štýlovému dizajnu. Najmá zadná strana, po vzore svojich predchodcov, pôsobí opäť naozaj luxusným dojmom.

Ako sa už z jeho názvu javí, cieľovou skupinou Honoru 9 Youth budú predovšetkým mladí ľudia obľubujúci „selfie“ fotografie. Na oboch stranách nájdeme 13 Mpx + 2 Mpx snímač. Nechýbajú funkncie ako HDR, PDAF, digitálny zoom, 3D panoráma, spomalené video či čoraz populárnejší bokeh efekt. Smartfón disponuje veľkým 5,65 palcovým IPS displejom s rozlíšením Full HD+ (2160 × 1080) a pre tento rok už štandardizovaným pomerom strán 18:9 pre kvalitnejší používateľský zážitok pri prehrávaní multimédií.

Honor 9 Youth je poháňaný 8 jadrovým procesorom HiSilicon Kirin 659, pričom je dostupný v troch pamäťových verziách. Prvou je model vo verzii s 3 GB RAM a 32 GB interným úložiskom, druhou je verzia so 4 GB operačnej pamäte RAM a rovnako 32 GB interným úložiskom a do tretice ide o verziu so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom. Pamäť je možné rozšíriť aj prostredníctvom externej microSD karty. Novinke nechýba 3,5 mm jack konektor a je tiež vybavená USB–C konektorom. Použitým operačným systémom je najaktuálnejší Android 8.0 Oreo, respektíve jeho nadstavba od Huawei s označením EMUI 8.0 Skin.

Novinka disponuje rozmermi 151 × 71.9 × 7.6 mm a hmotnosťou 149 gramov. O minimálne jednodňovú výdrž sa má postarať batéria o kapacite 3000 mAh. Smartfón bude dostupný v námorníckej modrej, perleťovo bielej, čiernej a šedej farbe. Do predaja na domácom čínskom trhu sa dostane už 26. decembra za ceny 182 dolárov (3 GB RAM/ 32 GB), 227 dolárov (4 GB RAM/32 GB) a 273 dolárov (4 GB RAM/ 64 GB). Jeho potenciálna dostupnosť u nás zatiaľ nie je známa.

Zdroj: Phone Arena

 

Mohlo by vás zaujímať:

Honor View 10 prichádza na Slovensko: Lacnejšia alternatíva k Huawei Mate 10 Pro má svoje vlastné Face ID aj Animoji (doplnené)