Honor dnes oficiálne predstavil výborne vyzerajúci high-end model pod názvom Magic. Magický má byť po dizajnovej i funkčnej stránke. Okrem atraktívneho zahnutého displeja po všetkých jeho stranách bude vyčnievať z radu množstvom exkluzívnych funkcií, ktoré v iných smartfónoch nenájdete.

Článok aktualizujeme, priamo na predstavení tohto telefónu je František Urban z našej redakcie. Pripravujeme pre vás aj video z predstavenia.

Parametre

  • 5,09″ AMOLED displej s rozlíšením 2560 × 1440 bodov (577 ppi)
  • 2,3 GHz 8 jadrový procesor Huawei Kirin 950
  • 4 GB RAM
  • 64 GB vnútorná pamäť
  • 12 Mpx duálny zadný fotoaparát (f/2.2), 8 Mpx predný (f/2.0)
  • kapacita batérie 2900 mAh
  • WiFi 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, MicroUSB (2.0)
  • Android 6.0 Marshmallow s nadstavbou Honor Magic Live
  • rozmery 146.1 × 69.9 × 7.8 mm, hmotnosť 145 g
  • farby: zlatá čierna a porcelánovo biela

Unikátne funkcie

Honor Magic má byť vybavený viacerými unikátnymi funkcionalitami, ktoré ho majú odlíšiť od stáda.

Tie prinesie umelá inteligencia integrovaná v jeho nadstavbe Androidu, tzv. Honor Magic Live. Sú medzi nimi napríklad tieto:

  • WiseScreen (širokouhlý) senzor. Je to senzor, ktorý kombinuje senzor na rámiku telefónu s infračerveným senzorom uloženým do prednej kamery. Využiteľosť nájde pri zabezpečení telefónu i rýchlom oživení displeja. Keď, napríklad, majiteľ Honoru Magic vezme do ruky telefón, tak ho pomocou širokouhlého senzoru môže odomknúť, respektíve sa dostať do zamknutého priečinka. WiseScreen totiž bude vedieť rozpoznať tvár a súčasne ruku používateľa.
  • FaceCode Intelligent Recognition (inteligentné rozpoznávanie tváre). Už z názvu je jasné, čo umožní táto funkcionalita. Telefón dokáže rozoznať prednastavené tváre a podľa nich, napríklad, skryť, respektíve zobraziť notifikácie z rozličných aplikácií bez potreby odomykania zariadenia.
  • DeepThink. Ide o funkciu, ktorú vyvoláte dlhším podržaním tlačidla „Domov“ V závislosti od aktuálne navštívenej web stránky, na ktorej sa práve nachádzate, vám Honor Magic zobrazí množstvo užitočných súvisiacich informácií.
  • Honor Magic Live System ďalej vylepšuje používateľský komfort vďaka predikcii potrieb používateľa. Na základe analýzy dát potom ponúkne informácie a služby „na mieru“. Napríklad na základe kľúčových slov v konverzácii používateľa na tému filmov, dokáže odporučiť najnovšie filmové trháky.
  • Ďalšia z technológií – SmartDisplay – neustále zobrazuje stream informácií, ktoré by sa mohli prihlásenému používateľovi hodiť. Napríklad ak si objednáte taxík, jeho poznávacia značka bude do príchodu zobrazená na displeji.

Honor formou príkladov opísal aj ďalšie vychytávky, ktoré budú môcť majitelia telefónu Magic využiť. Smartfón vám napríklad ponúkne vhodný program v blízkom kine, keď si budete chatovať s priateľmi o filmových novinkách. Keď budete s vašim smartfónom v aute na ceste, Honor Magic vám automaticky pošle pripomienku o možnosti prepnutia telefónu do šoférskeho režimu. Keď vkročíte do divadla, na displeji sa automaticky zobrazia elektronické lístky s ďalšími súvisiacimi informáciami. Jednoducho, umelá inteligencia so všetkými jej výhodami a nevýhodami.

Dizajn

Vysoko výkonný hardvér je spolu so softvérovými novinkami zabalený v skutočne elegantnom tele. Na prednej strane dominuje 5 palcový 2K displej, ktorý je zahnutý smerom ku všetkým 4 hranám. Vidno tu teda inšpiráciu úspešnými zahnutými modelmi od Samsungu. Home tlačidlo, resp. tlačidlo „Domov“ plne nahradí ostatné funkčné tlačidlá, ako „krok späť“ či „prehľad“. Dvojitým kliknutím, alebo potiahnutím po tomto tlačidle sa tým pádom vrátite o krok späť, respektíve vyvoláte rozširujúce sub-menu. Domovské tlačidlo, samozrejme, disponuje aj senzorom odtlačkov prstov.

 

Aby bol Honor Magic skutočným sprievodcom používateľa behom celého dňa, je vybavený systémom pre riadenie spotreby a rýchlo nabíjaním. Za 20 minút sa batéria nabije na 70 %, za 10 minút potom na 40 % svojej kapacity.

Honor potvrdil na začiatku dostupnosť modelu Magic len pre domáci čínsky trh. Nie je zatiaľ známe, či a ak áno, kedy bude telefón oficiálne dostupný aj na našom trhu.

Ako fotografuje Honor Magic?

S telefónom sme fotili priamo na predstavení tohto telefónu v Číne, pozrite si naše fotografie realizované pomocou telefónu Honor Magic.

Na článku spolupracoval František Urban. Fero pripravil aj video prezentáciu tohto telefónu priamo na jeho predstavení.

Značky: