Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vôbec prvý notebook s OS Turbo, HONOR MagicBook 14 je postavený na výnimočnom výkone, dlhej výdrži batérie a inteligentnom používateľskom prostredí

Globálna technologická značka HONOR uviedla na čínsky trh notebook HONOR MagicBook 14, ktorý ponúka výnimočný výkon, inteligentné funkcie na prepojenie s inými zariadeniami a elegantný prémiový dizajn. Ako prvý v portfóliu MagicBook je vybavený operačným systémom OS Turbo. Je to tiež prvýkrát, čo sa v takomto tenkom 14″ notebooku použila 75Wh batéria[1], čo predstavuje veľký skok vo výkone a celkovej spotrebe.

„Sme veľmi radi, že môžeme predstaviť najnovšiu generáciu notebooku HONOR MagicBook 14, ktorá prináša ďalšie technologické inovácie do nášho portfólia notebookov,“ povedal George Zhao, generálny riaditeľ spoločnosti HONOR Device Co., Ltd. „S debutom nového OS Turbo v našich notebookoch po prvýkrát zavádzame inovácie na systémovej úrovni, aby sme zákazníkom ponúkli skutočne dokonalý používateľský zážitok prostredníctvom inteligentného rozhrania.“

Prvotriedny výkon s OS Turbo

Hlavnou inováciou notebooku HONOR MagicBook 14 je jeho schopnosť hĺbkového ladenia. Vďaka dlhoročnému pôsobeniu na trhu smartfónov má spoločnosť HONOR bohaté skúsenosti s hĺbkovým ladením a optimalizáciou systému a teraz ich úspešne aplikovala na notebooky.

OS Turbo, ktorý debutuje na HONOR MagicBook 14, je systémová platforma na optimalizáciu spotreby energie pre súčinnosť hardvéru a softvéru. OS Turbo optimalizuje základnú logiku správy zdrojov, prideľuje výpočtové zdroje pre rôzne scenáre používania prostredníctvom hlbokého strojového učenia a dosahuje maximálne 28% zníženie spotreby energie[2] na HONOR MagicBook 14 v porovnaní s predchádzajúcou generáciou, čo umožňuje nielen zvýšenie výkonu, ale aj zlepšenie výdrže batérie.

HONOR MagicBook 14 je vybavený procesorom Intel® Core™ H45[3] 12. generácie a grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 2050, čo umožňuje tvorcom vykonávať viac úloh súčasne neuveriteľnou rýchlosťou a zároveň poskytuje lepší grafický výkon hráčom a vývojárom.

Na ďalšie zvýšenie výkonu je HONOR MagicBook 14 vybavený novou konštrukciou rozptylu tepla s dvoma paralelnými ventilátormi. Každý z nich má viac ako 100 lopatiek v tvare písmena S, ktoré účinnejšie rozptyľujú teplo. To prináša obrovský nárast schopnosti odvádzať teplo o 56 %[4] v porovnaní s predchádzajúcou generáciou notebooku, čo zaručuje trvalo vysoký výkon s minimálnym zahrievaním.

Vynikajúca kapacita a výnimočná výdrž batérie

HONOR MagicBook 14 obsahuje batériu s kapacitou 75Wh. To je zatiaľ najvyššia kapacita batérie ponúkaná v 14-palcových notebookoch. Novinka dokáže pracovať až 20 hodín v pohotovostnom režime so zapnutou obrazovkou, zvládne až 16 hodín prehrávania videa v rozlíšení 1080P z lokálneho disku alebo 13,3 hodiny prehliadania webu[5], čo ocení mladšia generácia používateľov, ktorí sú neustále online a chcú sa zabávať.

HONOR MagicBook 14 je tiež prvým notebookom na čínskom trhu, ktorý je vybavený 100W GaN nabíjacím adaptérom. To zaručuje až 3,5 hodiny prevádzky po 15 minútach nabíjania. Toto priekopnícke riešenie nabíjania dokáže nabiť HONOR MagicBook 14 na 58 % kapacity batérie len za 30 minút a na 100 % len za 80 minút.[6] Tento všestranný, výkonný nabíjací adaptér je kompatibilný s ďalšími zariadeniami HONOR, ako sú mobilné telefóny a tablety, a prináša používateľom väčšie pohodlie.

Bezproblémové prepojenie notebooku s inými zariadeniami

Vďaka funkcii HONOR Share umožňuje HONOR MagicBook 14 rýchly bezdrôtový prenos súborov medzi rôznymi zariadeniami HONOR – od notebookov cez smartfóny až po tablety. Používatelia tak môžu presúvať dokumenty, obrázky a videá bez toho, aby to ovplyvnilo ostatné úlohy a aplikácie spustené v jednotlivých zariadeniach.

Vďaka vylepšeným funkciám spolupráce na viacerých obrazovkách vám HONOR MagicBook 14 umožňuje pohodlne otvoriť tri okná aplikácií na smartfóne a zobraziť ich všetky na väčšom displeji notebooku, čím sa zvyšuje produktivita používateľa.

Novinka je tiež vybavená inovatívnou funkciou HONOR Device Clone, ktorá umožňuje bezdrôtovo prenášať súbory z notebookov iných značiek[7] do HONOR MagicBook 14 rýchlosťou až 70 MB/s. Celý proces je zabezpečený šifrovaním, aby boli údaje používateľa vždy chránené.

Tenký a ľahký dizajn pre maximálnu flexibilitu

HONOR MagicBook 14 je ideálny pre dnešných flexibilných pracovníkov. Má telo vyrobené z hliníka, ktorý sa používa v leteckom priemysle. Toto kompaktné zariadenie preto váži len 1,54 kg[8] a jeho telo je tenké 15,9 mm[9]. HONOR MagicBook 14 je vybavený 14-palcovým FullView[10] displejom s rozlíšením 2,1K a ultra tenkými rámčekmi. Vďaka tomu ponúka 88 % pomer obrazovky k telu[11] a pomer strán 3:2, čo používateľom zabezpečuje vynikajúci zážitok zo sledovania.

Na ďalšie zvýšenie efektivity pri práci s HONOR MagicBook 14 je čítačka odtlačkov prstov integrovaná priamo do zapínacieho tlačidla. Vďaka tomu môžete zariadenie odomknúť a zapnúť len za 0,7 sekundy. [12]

Farby a dostupnosť  

Nový HONOR MagicBook 14 je na čínskom trhu dostupný od 19. mája v dvoch krásnych farbách: Space Gray a Mystic Silver. HONOR MagicBook 14 sa začína predávať v Číne za cenu 5499 RMB.

Ďalšie informácie nájdete na oficiálnej webovej stránke:https://www.hihonor.com/cn/laptops/honor-magicbook-14-2022/


[1] Zaručená kapacita batérie

[2] Údaje z laboratórií HONOR. Testovacie scenáre predstavujú každodennú prácu so softvérom Microsoft Office, videohovory, prehliadanie webu, prehrávanie online videa, prehrávanie hudby, okamžité zasielanie správ, vývoj a návrh programov s predvolenou hlasitosťou pri jase displeja 250 nitov a teplote miestnosti 25 °C. Záleží na konkrétnej situácii.

[3] Štandardná verzia HONOR MagicBook 14 obsahuje procesor Intel® Core™ i5-12500H 12. generácie, voliteľne je k dispozícii procesor Intel® Core™ i7-12650H 12. generácie.

[4] Údaje z laboratórií HONOR. Údaje sa môžu líšiť v dôsledku individuálnych rozdielov v konfiguráciách a modeloch. Záleží na konkrétnom výrobku.

[5] Údaje z laboratórií HONOR. Čas prehrávania videa 1080P z lokálneho disku alebo prehliadania webu sa pri jase 150 nitov a izbovej teplote 25 °C v predvolenej konfigurácii líši. Záleží na konkrétnom výrobku.

[6] Údaje z laboratórií HONOR. Test bol vykonaný so 100W nabíjacím adaptérom HONOR SuperCharge a originálnym nabíjacím káblom a počiatočnou kapacitou batérie 2 %. Údaje sa môžu líšiť v dôsledku individuálnych rozdielov v produktoch, návykoch používania a faktoroch prostredia. Záleží na aktuálnej situácii.

[7] Podpora systémov Windows 11, 10 a 7 (64-bitových)

[8] Údaje z laboratórií HONOR. Na základe hmotnosti najľahšej verzie. Závisí od konkrétneho modelu a výrobku.

[9] Údaje z laboratórií HONOR. Hrúbka nezahŕňa výšku nôh notebooku. Záleží na konkrétnom výrobku.

[10] FullView displej je v tomto odvetví bežný termín, ktorý zvyčajne označuje obrazovku s úzkymi rámčekmi a vysokým pomerom obrazovky k telu.

[11] Údaje z laboratórií HONOR. Záleží na konkrétnom výrobku.

[12] Údaje z laboratórií HONOR. Údaje sa môžu líšiť v dôsledku individuálnych rozdielov v produktoch, spôsobov používania a faktorov prostredia. Závisí od konkrétnych údajov.

Značky: