Výrobca nevylučuje jeho dostupnosť na globálnom trhu.

Honor predstavil svoj prvý smartfón ako samostatná spoločnosť. Všetky jeho doterajšie produkty boli totiž uvedené na trh v pozícii dcérskej značky čínskeho Huawei. Na novinku upozornil portál Android Authority.

Honor V40 nezaprie svoj pôvod a minulé prepojenie s Huawei. Tento telefón bol ešte vyvíjaný v spolupráci s bývalou matkou a na jeho dizajne je to poznať – či už ide o predný panel alebo spracovanie zadného fotoaparátu, v oboch prípadoch možno badať určitú podobnosť s vlajkovou loďou Huawei P40 Pro.

V40 ponúka 6,72-palcový OLED displej s rozlíšením 2676 × 1236 pixelov, so 120 Hz obnovovacou frekvenciou a podporou HDR10. Procesor MediaTek Dimensity 1000+ dopĺňa 8 GB RAM a 128 GB/256 GB úložisko. K dispozícii je 4000 mAh batéria a 66 W/55 W káblové, resp. bezdrôtové nabíjanie.

Zadný fotoaparát tvorí 50 Mpx RYYB senzor, ktorý dopĺňa 8 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 2 Mpx makro senzor. Predný fotoaparát má rozlíšenie 16 Mpx.

Honor V40 je aktuálne predstavený iba pre čínsky trh, pričom cena sa v prepočte pohybuje na úrovni 500 až 600 eur v závislosti od veľkosti úložiska. Telefón využíva operačný systém Android 10 s nadstavbou Magic UI 4.0 a v Číne sa bude predávať bez Google služieb.

Globálna dostupnosť modelu V40 nebola zatiaľ potvrdená ani vyvrátená. Špekuluje sa však, že telefón príde do Európy pod názvom Honor View40 aj s Google službami.

Honor V40. Zdroj: Honor

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Je to oficiálne: Huawei predáva značku Honor

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit