Obchodná vojna s USA sa priamo dotýka aj značky Honor.

Dcérska spoločnosť giganta Huawei na svojej poslednej veľkej akcii v tomto roku predstavila aj nové vlajkové smartfóny, ktoré sú zamerané na 5G konektivitu a mali by priniesť aj značné zlepšenie v oblasti fotoaparátov.

Spoločnosť Honor predstavila model View30 Pro spolu s ďalším a predovšetkým lacnejším súrodencom v podobe View30. Oba telefóny prichádzajú so systémom Android 10, ale v dôsledku zákazu obchodovania sa v súčasnosti neplánuje ich uvedenie na trh v Európe, čo je škoda. (zdroj Android Police)

zdroj: Android Police

Čipset Kirin 990 od spoločnosti Huawei s podporou 5G poháňa obidve zariadenia View30, takže výkonu bude v týchto smartfónoch jednoznačne dostatok aj na tie najnáročnejšie operácie. Po dizajnovej stránke sú tieto smartfóny rovnaké a prinášajú 6,57-palcový LCD displej s FHD+ rozlíšením (2 400 × 1 080 pixelov) s kruhovým výrezom pre duálnu selfie kameru.

Honor View30 Pro

Na zadnej strane zariadení sa nachádza trojitá zostava fotoaparátov, ktorá je takmer rovnaké v oboch prípadoch – View30 má hlavný snímač s rozlíšením 40 Mpx (f/1.8), širokouhlý objektív s 8 Mpx senzorom (f/2.4) a teleobjektív s rozlíšením 8 Mpx (f/2.4, OIS). View30 Pro používa rovnaký hlavný senzor, ale už s clonou f/1.6 s pridanou podporou OIS, zatiaľ čo širokouhlý objektív má snímač s rozlíšením až 12 Mpx. Pre teleobjektív bolo pridané aj automatické zaostrovanie.

Honor použil pri sérii View30 4 100 mAh batériu. Obaja zástupcovia podporujú 40 W rýchle nabíjanie cez USB-C, pričom model Pro podporuje aj bezdrôtové 27 W nabíjanie a 7,5 W reverzné nabíjanie. 

Honor View30

Klasická verzia View30 prichádza v pamäťových verziách 6/128 GB a 8/128 GB. Ich ceny začínajú na úrovni 3 299 juanov (prepočet 425,51 eur), zatiaľ čo View30 Pro ponúka 8/128 GB alebo 8/256 GB a začína na 3 999 juanoch (prepočet 515,79 eur).

Je škoda, že tieto telefóny v Európe pravdepodobne nikdy neuvidíme aj napriek tomu, že sú po hardvérovej stránke veľmi dobre vybavené.  Už teraz sa dajú tieto smartfóny v Číne predobjednať v jednej z týchto farebných možností – Magic Night Star River, Charm Star Blue, Islandic Fantasy a Twilight Orange.

Zdroj: Android Police

Titulný obrázok: Ubergizmo

Prečítajte si aj:

Honor predstavil inteligentné hodinky MagicWatch 2 so zameraním na fitness a plávanie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.