Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 2. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Messenger spustil PIN kód na správy

Messenger teraz umožňuje pridať ďalšiu vrstvu ochrany, a to v podobe e2e šifrovania správ. Komunikátor sociálnej siete Facebook sa snaží prinášať vyššiu úroveň zabezpečenia, čo znamená, že je vhodné aktivovať doplnkovú ochranu. Tá spočíva v niekoľkých spôsoboch a jedným z nich je napríklad aktivovanie 6-miestneho PIN kódu.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Ako vyzerá falošná SMS v mobile?

Mení sa obsah a snaha zaujať novým typom podvodu. Koncept však zostáva rovnaký, a to nachytať používateľa. Čerstvá informácia zo sveta podvodníkov, ktorú sa podarilo zachytiť bezpečnostnej aplikácii ESET Mobile Security na našom smartfóne, ukazuje pokus o zneužitie kuriérskej spoločnosti.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Vďaka jadrovým batériám už možno nebudeme musieť nabíjať smartfóny

Aký je hlavný nedostatok dnešných smartfónov? Pre mnohých používateľov je to fakt, že je ich potrebné nabíjať prakticky každý deň. A hoci sa za posledné roky objavilo niekoľko nádejných technológií, ktoré mohli predĺžiť výdrž smartfónov na niekoľko dní, resp. až na týždeň, realita je taká, že väčšinu smartfónov stále nabíjame dennodenne. Výnimkou sú kuriozity ako Unihertz Tank, ktorý má 22 000 mAh batériu a hmotnosť cez polkila.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Google Správy prinášajú novú možnosť komunikácie

Služba Google Správy je zvyčajne východiskovou aplikáciou pre odosielanie správ a textovú komunikáciu v smartfónoch so systémom Android. Táto aplikácia si pritom zakladá na RCS štandarde s četovými funkciami, preto už dnes nie je štandardné komunikovať prostredníctvom SMS správ. Mnohí sa radšej spoľahnú na bezpečnejšie RCS správy s četovými funkciami, teda mnohými možnosťami ako komunikovať pomocou textových, no aj hlasových správ a multimédií.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Samsung ukázal budúcnosť displejov pre mobilné zariadenia

Skladacie smartfóny sú na trhu pomerne dlho, pričom ich popularita stále rastie. Pokým niektorí ich výrobcovia sa iba teraz rozhodli s nimi vstúpiť na globálny trh, tak Samsung počas piatich rokov dokázal segment skladacích telefónov doslova ovládnuť. Keďže kórejská spoločnosť (jej divízia) je aj výrobcom flexibilných displejov, tak v tomto smere má obrovskú konkurenčnú výhodu, a neraz experimentuje a posúva hranice v tejto zdanlivo kontroverznej oblasti.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Aktivoval som si Rýchlu SIMku od 4ky, takto to funguje

4ka spustila ku koncu roka 2023 dve výrazné novinky, vďaka ktorým sú jej služby dostupnejšie ako kedykoľvek predtým. Na pošte si už po novom vybavíte aj domáci internet a televíziu a SIM kartu 4ky si môžete aktivovať z pohodlia domova.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: