Dve hlavné novinky pre každého, kto chce čo najmenšiu tlačiareň domov alebo do malej kancelárie.

HP Inc. uvádza na trh dva nové modely určené na laserovú tlač. Ide o tlačiareň s HP LaserJet Pro M15 a multifunkčné zariadenie HP LaserJet Pro M28. Obe sú vo verzii s Wi-Fi aj bez.

Jedným z najviditeľnejších prvkov je zmenšenie rozmerov domácich zariadení na tlač. HP hovorí, že zmenšila svoju laserovú tlačiareň takmer k dokonalosti. Ťažko uveriť, že v prípade tlačiarne ide o zariadenie na báze laseru určeného na predlohy formátu A4.

Odporúčané ceny sú 79 EUR pri modeli s USB, model s Wi-Fi pripojením je o 10 EUR drahší. Multifunkcia M28 má odporúčanú cenu 109 EUR s USB pripojením. O 20 EUR viac si zaplatíte, ak budete chcieť zariadenie aj s Wi-Fi pripojením.

Bezdrôtové modely podporujú tlač zo smartfónu. V prípade, že použijeme multifunkčné zariadenie môžeme skenovať priamo do smartfónu a ďalej tieto skeny zdieľať. Rýchlosť tlače je v oboch prípadoch 18 str. / min. v ČB režime.

Firma neignoruje ani tankový systém. Druhá generácia modelu HP Ink Tank 415 tlačí za 0,16 centu v ČB režime a 0,5 centov za farebnú stranu. Kúpite ho už s náplňami, ktoré vytlačia 15 000 ČB stránok a 8000 farebných. Tlačí bez okrajov, čiže ju využijete aj na fotografie.

HP Sprocket je na trhu už rok. Je to ale zaujímavá tlačiareň pre mládež a všade tam, kde chcete potešiť svojich zákazníkov. Ideálna aj na firemné večierky na vytlačenie momentiek. Papiere sú vode odolné a dajú nalepiť na oblečenie. V prípade potreby tak vytlačíte aj menovky.

Tlačiarne sa dajú zakúpiť tu.

Na článku spolupracoval Ondrej Macko.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Notebookové novinky od HP. Majú filter displeja aj čítačku občianskych preukazov

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.