Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vylepšená platforma HP Jet Fusion 5200 prináša väčšiu rýchlosť, vyššiu kvalitu, nižšie náklady a väčšiu spoľahlivosť.

Hlavné body správy:

  • Odhodlanie spoločnosti HP neustále inovovať a rozvíjať svoju platformu pre 3D tlač pomáha rozširovať aditívnu výrobu dielov a zavádzať ju v masovom meradle
  • Zákazníkom sú k dispozícii nové vylepšené tlačové stroje HP Jet Fusion 5200 aj služby xRServices
  • 3D tlač je hnacou silou automobilového priemyslu

Spoločnosť HP Inc na veľtrhu RAPID+TCT, najväčšej severoamerickej akcii zameranej na aditívnu výrobu, predstavila spoločne so svojimi partnermi a zákazníkmi inovatívne aplikácie a výrobné diely pre automobilový a spotrebný priemysel, zdravotníctvo, wellness či priemyselné aplikácie. Spoločnosť HP sa aj naďalej zameriava na inovácie, investície a ďalšie rozširovanie svojich riešení, pretože zákazníci sa chystajú na prechod na masovú aditívnu výrobu dielov.

Firmy všetkých veľkostí pôsobiace vo všetkých odvetviach menia svoj prístup k navrhovaniu, spracovaniu a hromadnej výrobe tovaru – na prvom mieste pritom vždy zostáva personalizácia a udržateľnosť,“ uviedol Didier Deltort, prezident divízie Personalization & 3D Printing spoločnosti HP Inc. „Aby bolo možné zaviesť masovú výrobu a rýchlo a efektívne dodávať na trh personalizované výrobky, musia si byť spoločnosti isté, že riešenia postavené na technológii aditívnej výroby dokážu uspokojiť dopyt. Sme odhodlaní inovovať a zdokonaľovať platformy HP Metal Jet a Multi Jet Fusion, aby sme podporili výrobných partnerov aj zákazníkov pri posúvaní hraníc aditívnej výroby.

Rýchly nástup hromadnej výroby

Spoločnosť HP investuje do rozvoja svojich technologických platforiem, do riešení zameraných na pracovné postupy a automatizáciu, služieb a partnerstiev v rámci siete DMN (Digital Manufacturing Network), aby tým urýchlila nástup aditívnej výroby v masovom meradle. Najnovšie sa k tejto sieti ako certifikovaný partner pre digitálnu výrobu pripojila spoločnosť Sculptéo, popredný poskytovateľ služieb v oblasti 3D tlače, a spoločnosť BASF. Sieť zahŕňa partnerov z oblasti výroby a tiež odborníkov na technológiu Multi Jet Fusion, ktorí poskytujú kvalifikované výrobné služby.

Nové inovácie platformy a profesionálne služby

Aby spoločnosť HP umožnila zákazníkom rásť a zavádzať masovú aditívnu výrobu, ponúka vo svojej platforme rad nových vylepšení a riešení, a rozširuje svoje profesionálne služby:

Nové tlačové možnosti zariadenia HP Jet Fusion 5200 – zákazníci po celom svete, využívajúci 3D tlačové riešenie HP Jet Fusion 5200, majú teraz prístup k rozšíreným možnostiam zaručujúcim vynikajúcu reprodukovateľnosť, spoľahlivosť a kvalitu dielov. Podniky sa zameriavajú na aditívnu výrobu na účely sériovej produkcie a personalizácie v masovom meradle a platforma HP Jet Fusion 5200 im umožňuje robiť oboje, predovšetkým zásluhou impozantnej rýchlosti, nízkych nákladov a nových funkcií, ktoré zaisťujú lepšie riadenie jednotlivých úloh a tlačiarní.

Pokročilé riešenia a profesionálne služby vrátane nových služieb xRServices – zákazníkom, ktorí chcú budovať kapacity v oblasti aditívnej výroby a rozvíjať svoje podnikanie, ponúka spoločnosť HP hardvérové riešenia, ako je napríklad HP Automatic Unpacking Station, a sadu profesionálnych služieb vrátane nových xRServices.

Vlani predstavila spoločnosť HP služby xRServices zákazníkom v segmente priemyselnej tlače a teraz ich ponúka aj svojim zákazníkom v oblasti 3D tlače – poskytuje im 24-hodinový prístup k technickej podpore či k virtuálnemu obsahu. xRServices, ktoré využívajú technológiu Microsoft Hololens 2, poskytujú systém podmanivej hyperreálnej virtuálnej prítomnosti v zmiešanej realite, ktorý nájde využitie pri školeniach, opravách, odstraňovaní problémov a optimalizácii procesov. Po nasadení náhlavnej súpravy sa používatelia môžu v priebehu niekoľkých sekúnd spojiť s technikmi HP a vďaka tomu zažiť fyzickú prítomnosť poskytovateľa vzdialenej podpory, ktorý im môže poradiť s akýmkoľvek problémom v ktorejkoľvek fáze tlačovej produkcie. Ak zákazníci okrem toho potrebujú niečo okamžite riešiť, môžu to efektívne urobiť sami vďaka neustále aktivovaným bodovým postupom, ktoré sú virtuálne zobrazené cez tlačiarne, a umožňujú im teda konať samostatne.

Výrobcovia automobilov aj naďalej na čele inovačného úsilia

V centre pozornosti automobiliek stojí Detroit, hlavné mesto svetového automobilového priemyslu, ktoré v oblasti využitia výhod 3D tlače pokročilo zatiaľ najďalej. Spoločnosť HP spolupracuje s desiatkami výrobcov automobilov, dodávateľov a výrobných partnerov po celom svete na návrhu a vývoji udržateľných dielov – od prototypov až po sériovo vyrábané súčasti.

General Motors: Spoločnosť vyrobila pomocou technológie Multi Jet Fusion rad finálnych dielov, vrátane nedávneho použitia inovatívneho prístupu k vytvoreniu tesnenia zadného spojleru. Vďaka spolupráci so spoločnosťami HP a GKN Forecast 3D sa spoločnosti GM podarilo skrátiť dobu sušenia, urýchliť tým harmonogram výroby plnohodnotných vozidiel SUV a počas piatich týždňov úspešne vyrobiť a povrchovo upraviť požadovaných 60 000 dielov pre približne 30 000 vozidiel.

Stellantis: Počas prvej spolupráce svojho druhu sa firmy Stellantis, HP, Mäder a ERPRO pokúsili využiť technológiu 3D tlače na zavedenie inovácií do automobilového priemyslu. Vďaka tomuto úsiliu sa spoločnosti PEUGEOT podarilo od základu zmeniť výrobu autopríslušenstva, akým sú stojančeky a držiaky na slnečné okuliare, nápoje, telefóny či karty.

Oregonská štátna univerzita (OSU): Tím Global Formula Racing pri Oregonskej štátnej univerzite, ktorý stavia vysoko výkonné závodné vozidlá, použil technológiu HP Multi Jet Fusion na výrobu chladiaceho plášťa pre svoje motory. OSU tiež využíva technológiu HP Metal Jet na rýchlejší a agilnejší vývoj produktov, čo v oblasti automobilových závodov predstavuje veľmi významný faktor.

Značky: