Trendom je zvyšovanie uhlopriečok. Hlavný segment trhu tvoria 24 a 27“ modely.

Uhlopriečky s veľkosťou 22“ sú pomaly na ústupe. Najpredávanejšia je séria F (napríklad HP 27fw). Výrobca hovorí o tom, že je to najmä vďaka novým IPS panelom, ktoré sú vhodné nielen na prácu ale aj na hranice hier. Malo by ísť o jedno z najtenších LCD na trh.

Podporuje funkciu AMD FreeSync. Novou funkciou je Low Blue Light na potlačenie modrého svetla pri práci v noci. Funkcia je zabudovaná priamo do menu OSD.

Najlepším herným monitorom je OMEN X 35 Curved Displej by HP, ktorý je zakrivený. Je to to najlepšie zo sveta herných monitorov, čo HP ponúka. Medzi zaujímavosti patrí aj audio port na boku rámu pre jeho jednoduchší prístup a v držiak na slúchadlá v zadnej časti monitora. HP Pavilion 27q má IPS panel, podporuje AMD FreeSnc a QHD rozlíšenie.

Je to univerzálny monitor na doma. Či už na pozeranie filmov, prácu alebo hranie hier. Podporuje viac ako 90% škály sRGB, čo ocenia hlavne fotografi.

HP EliteDisplay je séria monitorov do kancelárie. Ich hlavným poznávacím znakom je vlastné nastavenie polohy displeja a tenké rámiky. V týchto monitoroch nájdete aj funkciu USB-C PD s výkonom 65W. S týmto nabijete notebook a je to obdoba plnohodnotného nabíjania.

Zaujímavosťou je prenosný 14“ LCD monitor, ktorý sa prepája k portu USB-C. Ideálne pre tých, čo cestujú. Vhodné pre obchodných cestujúcich na prezentácie klientom.

Na článku spolupracoval Ondrej Macko.

Prečítajte si aj:

Recenzia Lenovo Y27f: Výborný zakrivený herný monitor

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.