Jedno z bezpečnostných opatrení.

Najlepšia basketbalová liga na svete, NBA, čoskoro obnoví svoju sezónu. A jedným z bezpečnostných opatrení pred šírením koronavírusu bude nosenie inteligentného prsteňa Oura. Na správu upozornil portál engadget.

Nosenie prsteňa bude voliteľné, čiže bude záležať na samotnom hráčovi, či ho bude chcieť nosiť alebo nie a chrániť sa takýmto spôsobom pred vírusom COVID-19. Samotný prsteň bude zbierať fyziologické dáta, ktoré sa následne zanalyzujú a môžu upozorniť na symptómy koronavírusu až 3 dni v predstihu. Technológia pritom sľubuje 90% presnosť.

Oura vyrobila už dve generácie svojich nositeľných prsteňov. Sú odolné voči vode, majú hmotnosť 4 až 6 gramov a dokážu fungovať týždeň na jedno nabitie. Prsteň obsahuje tri senzory teploty, akcelerometer a gyroskop. Dokáže merať tep, analyzovať spánok a monitorovať aktivitu. Prstene sú navrhnuté, aby sa nosili neustále, monitorovali zdravie používateľa a upozornili ho na prípadné nezrovnalosti. Jeho cena začína v Amerike od 300 dolárov.

Zdroj: engadget

Prečítajte si aj:

Technológie, ktoré vám pomôžu pri chudnutí

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit