Niektoré firmy stále veria v budúcnosť virtuálnej či zmiešanej reality.

Taiwanský výrobca HTC plánuje na výstave CES 2023 dňa 5. januára predstaviť novú náhlavnú súpravu pre virtuálnu realitu. Zatiaľ nepomenovaný headset má byť konkurenciou pre Meta Quest.

Ako informuje portál TheVerge.com pôjde o náhlavnú súpravu pre zmiešanú realitu, teda priamu konkurenciu nového Meta Quest Pro a nie staršieho Meta Quest 2. Pravdepodobne pôjde o samostatne použiteľný headset (rovnako ako Meta Quest) a nie náhlavnú súpravu na štýl PlayStation (PS) VR2, ktorá sa pripája k PS5.

Otázna zostáva cena nového zariadenia. Ako naznačil globálny šéf produktov spoločnosti HTC Shen Ye, záujemcovia si zrejme budú musieť pripraviť vyššiu čiastku. Konkrétne spomenul, že v súčasnosti sú náhlavné súpravy silne dotované spoločnosťami, ktoré sa ich prostredníctvom snažia získavať osobné údaje používateľov a predávať ich inzerentom. HTC podľa neho nechce robiť takéto kompromisy v oblasti súkromia. Ak by sme si mali tipnúť, cena bude nad 1500 eur.

Ako šéf produktov dodal, nový headset bude určený na hranie hier, zábavu, cvičenie a údajne aj na bližšie nešpecifikované využitie v biznis sfére. Možno si svoje uplatnenie nájde i v medicínskej oblasti, ako jeho konkurent od Meta.

Výdrž nového zariadenia by mala byť zhruba dvojhodinová a Shen Ye sľubuje, v oblasti výbavy bude v niektorých smeroch konkurenciu predbiehať.

Zdroj: TheVerge.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.