Tri modely taiwanského výrobcu patria medzi posledné vlajkové lode, ktoré neboli aktualizované na Android Pie.

Sú nimi HTC U11, U11+ a U12+. Spoločnosť HTC sa chystá v týchto týždňoch všetko napraviť a pripravuje aktualizácie pre tieto tri zariadenia. Keďže čoskoro budú vonku aj „prvé lastovičky“ s Androidom Q, HTC to s Androidom 9 stíha naozaj s „odretými ušami“.

Výrobca svoje plány zverejnil v nedávnom príspevku na sociálnej sieti Twitter, pričom upozorňuje, že plán aktualizácií môžu ovplyvniť operátori a rôzne regióny. Vo výsledku to môže spôsobiť, že niektorí používatelia sa dočkajú novej verzie firmvéru aj o niekoľko týždňov neskôr, ako je uvedené vo vyhlásení HTC.

Ako prvý bude aktualizovaný model U11, ktorý Android Pie začne dostávať už koncom mája, U11+ koncom júna a majitelia U12+ sa môžu na “nový” Android tešiť v polovici júna 2019. Tieto informácie boli známe už pred nejakým časom, pričom ich teraz oficiálne potvrdila aj samotná spoločnosť.

HTC bude skutočne aktualizovať svoje tri modely v hodine dvanástej, nakoľko sa očakáva, že Google Pixely dostanú v blízkej dobe už Android Q. Ale hovorí sa – Lepšie neskoro, ako nikdy.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Android 10 Q: 7 hlavných noviniek a vylepšení

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.