Spoločnosť DxOMark práve uverejnila výsledky svojej hĺbkovej analýzy fotoaparátu HTC U12+.

Očakávaný smartfón taiwanského výrobcu uspel vo fototeste DxOMark s celkovým skóre 103 bodov. Model HTC U12+ predbehol dokonca aj Huawei P20, ktorého skóre sa zastavilo na úrovni 102 bodov, a tak obsadil v aktuálnom rebríčku konečné 2. miesto.

HTC U12+ má 12 Mpx snímač a širokouhlý objektív (f/1.75) s OIS pre primárnu kameru spolu so sekundárnym 16 Mpx snímačom s telefoto objektívom (f/2.6), ktorý ponúka 2x optický zoom. Vďaka čipovej sade Snapdragon 845 poskytuje vysoký procesorový výkon pre fotografické funkcie vrátane režimu „Pro“ pre lepšie manuálne ovládanie.

HTC U12+ vyniká v statických fotografiách, kde dosahuje skóre 106 bodov vďaka vynikajúcemu podaniu farieb a automatického zaostrovania, ako aj veľmi dobrým výsledkom pre artefakty, blesk, zoom a bokeh efekt. Naopak zlepšenie by sa mohlo zamerať na expozíciu HDR, ktorá vykazuje mierne obmedzený dynamický rozsah v porovnaní s najlepšími vlajkovými konkurentmi. Pri slabom osvetlení sa objavuje aj menší šum.

Vďaka dosiahnutiu skóre 95 bodov pri videu ponúka HTC U12+ vyvážený pomer medzi fotografiami a videom. Silné stránky video záznamu zahŕňajú presnú expozíciu v interiéri ako aj exteriéri s dobrým farebným vykreslením a vynikajúcim sledovaním objektu s automatickým zaostrovaním.

Celý test portálu DxOMark si môžete prečítať v zdrojovom článku.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

HTC U12+: Vyskúšali sme novú vlajkovú loď – 4 fotoaparáty, 6 GB RAM, 3500 mAh batéria a reproduktory BoomSound (+ ceny pre náš región)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.