O marcovom predstavení modelov P40 vieme už nejaký čas.

Najnovšie sme spoznali presný dátum, ktorý nám prezrádza presný dátum uvedenia noviniek. Počas včerajšieho predstavenia skladateľného Mate Xs Richard Yu potvrdil, že nadchádzajúce vlajkové lode série P40 budú oficiálne predstavené 26. marca v Paríži.

Huawei Mate Xs

Huawei Mate Xs

Doteraz sme mali možnosť vidieť pomerne veľa únikov o pripravovaných smartfónoch, takže máme dostatok informácií, s ktorými môžeme narábať. Na marcovom predstavení by sme mali vidieť tri modely P40, na čele s P40 Premium Edition s piatimi fotoaparátmi, vrátane 10× optického zoomu, ktorý zabezpečuje teleobjektív s periskopom.

Model P40 Pro by mal priniesť rovnako pôsobivý 125 mm teleobjektív s 5× optickým priblížením, ktorý dopĺňa 52 Mpx hlavný fotoaparát, 40 Mpx fotoaparát a 8 Mpx teleobjektív.

Fotoaparát Huawei P40 Premium, Zdroj: GSM Arena

Klasický model Huawei P40 takisto ponúkne periskop s 3× optickým priblížením s rovnakými tromi fotoaparátmi ako model Pro.

Všetky tri modely sú vybavené novým Wi-Fi 6+ pripojením, ktoré môže dosiahnuť rýchlosť až 1 200 Mb/s. Celá séria P40 bude navyše vybavená duálnym 5G režimom. Keďže do predstavenia týchto smartfónov zostáva ešte viac ako mesiac, dovtedy sa určite dozvieme ďalšie zaujímavé detaily.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei Mate Xs oficiálne: Vylepšený skladateľný smartfón za 2500 eur bude aj na Slovensku

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.