Nový typ skladateľného smartfónu má mať na svedomí práve Huawei.

Čínska spoločnosť Huawei má to najhoršie obdobie už zrejme za sebou. Po sankciách, ktoré sa na ňu dostali zo strany USA, nemohla využívať americké technológie, čím prišla o kľúčové súčiastky a možnosť využívať Google služby. A keď už to vyzeralo, že žiadne ďalšie telefóny z dielne tohto bývalého giganta neuvidíme, začali sa objavovať nové smartfóny.

Tento rok sme tak mohli sledovať predstavenie modelového radu Huawei P60 a Mate 60, pričom niektoré modely sa dostali aj na globálny trh. Okrem toho tento rok Huawei prispel aj na trh so skladateľnými smartfónmi a budúci rok to má byť rovnaké, len s jedným rozdielom. Známy čínsky výrobca totiž plánuje predstaviť pomerne nezvyčajný skladateľný telefón.

Na ceste má byť trojitý skladateľný smartfón

Telefóny typu Fold určite nikomu predstavovať nemusíme. Tieto modely sa skladajú do tvaru knihy, pričom azda najväčším priekopníkom v tomto segmente je spoločnosť Samsung. Už dlhšiu dobu sa však špekuluje aj o iných typoch skladania telefónov a ďalším typom má byť model, ktorý sa dá rozložiť až na tri časti.

Huawei Mate XS2
Huawei Mate XS2

V podstate by malo ísť o podobný model typu Fold len s jedným rozdielom, mal by o jednu skladateľnú súčasť navyše. Takýto smartfón má mať v príprave práve Huawei, ktorý podľa dodávateľa displejov má mať takýto model v zálohe už približne 6 mesiacov. Zatiaľ sa však nepodarilo predstaviť ho verejnosti, za čím bude pravdepodobne stáť úspech modelu Mate 60 Pro.

Trojitý skladateľný Huawei už v marci

Už teraz sa rozpráva aj o konkrétnom čase, kedy by sa výrobca mal rozhodnúť pripravovaný model predstaviť. Veľká udalosť má podľa všetkého prebehnúť v marci 2024, pričom v tomto čase sa má predstaviť aj séria Huawei P70. Čínsky výrobca by si teda mohol zvoliť jeden dátum pre predstavenie viacerých nových telefónov.

Podľa aktuálnych dohadov má rok 2024 priniesť hneď dva smartfóny s trojitým skladateľným displejom. Nie je zatiaľ známe, o aké modely pôjde a či oba budú pochádzať od Huawei. Druhým smartfónom by totiž mohol byť model od konkurenčnej spoločnosti.

Zdroj: huaweicentral.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.