Dočkáme sa aj telefónov Pura 70?

Spoločnosť Huawei pred pár dňami predstavila novú generáciu telefónov Pura 70, ktoré pokračujú v odkaze série P. Nová identita nadväzuje na úspešné modely, ktoré definovali mobilnú fotografiu. Keďže séria Pura 70 bola oficiálne predstavená v Číne, tak prirodzene sa očakáva aj jej globálny príchod. V týchto dňoch ste určite aj vy natrafili na rôzne videá, ktoré boli venované práve modelom Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ alebo Pura 70 Ultra, pričom je možné, že sa na ne pozrieme aj u nás. 

Zaujímavý je predovšetkým model Ultra, ktorý má byť priamou konkurenciou najvybavenejších prémiových telefónov na trhu. Niektoré zdroje však naznačili, že do Európy sa dostane iba jeden z vyššie spomenutých modelov, čiže naše nádeje vkladáme práve do modelu Pura 70 Ultra, hoci sa zdá, že v skutočnosti pôjde o cenovo dostupnejší model Huawei Pura 70 Pro.

Huawei Pura 70Zdroj: Huawei
Huawei Pura 70

Krátko po čínskom predstavení série Pura 70 Huawei oznámil, že 7. mája v Dubaji uvedie na globálny trh viaceré inovatívne novinky, medzi ktorými nebudú chýbať nositeľné zariadenia, notebooky Matebook a tablety Matepad, avšak upútavka nehovorí nič o smartfónoch Pura 70. 

Očakáva sa, že Huawei počas udalosti predstaví aj náramok Watch Fit 3, ktorý pripomína Apple Watch, vrátane červenej otočnej korunky. Jedným z najvýraznejších produktov je pritom notebook MateBook X Pro 2024 s 980-gramovým telom a novým procesorom Intel Ultra 9, ktorý je celkovo o 60 % rýchlejší ako Core i7 13. generácie.

Huawei 7. mája 2024 predstaví inovatívne novinky pre globálny trhZdroj: Huawei
Huawei 7. mája 2024 predstaví inovatívne produkty pre globálny trh

Teraz však aj naďalej zostáva záhadou, či Huawei počas udalosti v Dubaji predstaví pre globálny trh aj spomínané telefóny/telefón Pura 70. Ak by sme sa teraz predsa len nedočkali globálneho uvedenia série Pura 70, tak nie je vylúčené, že Huawei si na jej debut pripraví samostatnú udalosť, počas ktorej jej poskytne viac priestoru, ako pri “technologickom festivale” v Dubaji.

Všetko dôležité vám sprostredkujeme už 7. mája priamo z miesta konania dubajskej konferencie, na ktorej nebude chýbať ani naša redakcia.

Titulný obrázok: Huawei Pura 70 Pro

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.