Huawei to na poli smartfónov nevzdáva.

Hoci je značka Huawei v našich končinách na pozvoľnom ústupe, za čo môžu hlavne sankcie zo strany Spojených štátov amerických, tento výrobca to s telefónmi vôbec nevzdáva. Najnovšie sa hovorí, že do nich chce implementovať Dynamic Island, teda najžiadanejšiu a najpretriasanejšiu softvérovú novinku z telefónov radu iPhone 14 Pro. Informuje o tom portá HuaweiCentral.com.

Pripomeňme, že tento „dynamický ostrov“ je vlastne oblasť s oznámeniami a ovládacími prvkami v hornej časti displeja, okolo „priestrelu“ v tvare pilulky pre prednú kameru. Dynamic Island sa v prípade potreby akoby rozširuje z tohto priestrelu a vždy zobrazí tie informácie či virtuálne dotykové tlačidlá, ktoré by používateľ mohol aktuálne potrebovať.

Ide o novinku, ktorá sa v iPhonoch 14 Pro objavila po tom, keď Apple prešlo od mohutného výrezu k malému priestrelu na displeji po vzore viacerých výrobcov Android telefónov. Paradoxne, táto technologicky absolútne nenáročná novinka vzbudila najväčší záujem používateľov jablčných telefónov.

Medzi základné funkcie dynamického ostrova patrí rozšírenie oznámení, aby bolo možné zobraziť viac podrobností, používať ho ako správcu úloh a rýchlo prepínať medzi aplikáciami. Spoločnosť Huawei zatiaľ nešpecifikovala, akú podobu a funkcie bude mať jej riešenie, ale podľa HuaweiCentral.com by táto novinka mohol prísť najskôr v rade Huawei Nova 11. Takže potom budeme vedieť viac.

Pôjde zároveň o prvý prípad, keď bude mať telefón značky Huawei tento priestrel v strede hornej časti displeja. Doterajšie smartfóny ho mali vždy naboku, pripadne využívali rôzne výrezy.

Zdroj: HuaweiCentral.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.