Nové iPhony budú obsahovať viacero noviniek, vrátane tej najžiadanejšej.

Možno trochu prekvapujúco sa po predstavení radu iPhone 14 najviac pozornosti dostalo funkcii Dynamic Island, teda dynamický ostrov. Pripomeňme, že ide o rozšíriteľnú oblasť okolo „priestrelu“ predného fotoaparátu, kde sa môžu zobrazovať notifikácie a rôzne ovládacie prvky podľa potreby.

Túto funkciu ale majú len iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max. Základný iPhone 14 a iPhone 14 Plus majú namiesto priestrelu stále výrez a o túto softvérovú funkciu sú tak ochudobnené. Zrejme aj to prispelo k väčšej obľúbenosti Pro modelov na úkor dvoch základných, hoci ich cena nie je nízka.

V tomto roku pri predstavení radu iPhone 15 má ale dôjsť k zmene. Aspoň to tvrdí uznávaný analytik a odborník na Apple Mark Gurman z agentúry Bloomberg, ktorý informoval, že Dynamic Island dostanú všetky nové iPhony. Vlastne tak podporil informácie iného odborníka na Apple Rossa Younga, ktorý o tejto funkcii hovoril už v septembri.

Okrem toho Gurman potvrdil aj ďalšie fámy, že modely iPhone 15 Pro budú mať titánový rám namiesto nerezovej ocele a tiež správu ďalšieho analytika Ming-Chi Kua, že iPhone 15 Pro bude mať tlačidlá s hmatovou odozvou.

Novinkou, ku ktorej Apple donútila nová legislatíva Európskej únie, je USB-C konektor namiesto technologicky zastaralého Lightningu, ktorý je v iPhonoch od roku 2012. Bohužiaľ, očakáva sa, že iba iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max dostanú rýchle prenosové rýchlosti USB 3.2.

Všetko sa dozvieme až v septembri, čo je tradičný mesiac, keď Apple predstavuje svoje hlavné novinky daného roka.

Zdroj: iClarified.com, Bloomberg.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.