Elektrické SUV s vysokým dojazdom a technológiami Huawei vstupuje do vlajkových obchodov Huawei v Číne.

Huawei v spolupráci s čínskou automobilkou Seres uviedla na trh nový elektromobil Seres SF5. Predávať sa bude vo vlajkových obchodoch spoločnosti Huawei po celej Číne.

„V budúcnosti budeme poskytovať okrem inteligentných automobilových riešení aj predaj týchto vozidiel prostredníctvom našej maloobchodnej siete po celej Číne” uviedol Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group.

Vysoký výkon a dojazd s technológiami Huawei

Spoločnosti Huawei a Seres vytvorili nový systém, ktorý efektívne zvyšuje dojazd elektromobilu. Automobil je vybavený pohonom Huawei DriveONE Three-in-One Electric Drive, ktorý rieši nielen otázky ohľadom vzdialenosti, ktorú novinka prejde na jedno nabitie, ale tiež prináša výkon na špičkovej úrovni.

Seres SF5 je elektromobil s pohonom na báze tzv. extended range, čo znamená, že má batériu a elektromotory ako hlavnú pohonnú jednotku, no na predĺženie dojazdu využíva spaľovací generátor. Novinka ponúka dojazd 180 km v čisto elektrickom režime, ktorý uspokojí potreby pri každodennom dochádzaní do mesta, a vyše 1 000 km v režime rozšíreného dojazdu. Ten je ideálny pre cesty na dlhé vzdialenosti, keďže posádka nie je obmedzená dostupnosťou nabíjačiek.

Nový SF5 je výkonným automobilom s vynikajúcim zrýchlením, ktorý zároveň poskytuje stabilné ovládanie náklonu karosérie a vynikajúce tlmenie nárazov. Dôkazom výkonu je zrýchlenie z 0 na 100 km / h za 4,68 s. Okrem pohonného systému mu pomáha tiež ľahký hliníkový podvozok, predné zavesenie so štyrmi guľovými čapmi s dvojitými priečnymi ramenami a lichobežníkové viacprvkové zavesenie zadných kolies.

Ovládajte z auta aj svoj domov

Riešenie Huawei HiCar má na starosti bezproblémové prepínanie medzi aplikáciami mobilných telefónov na centrálnom ovládacom paneli vozidla. Umožňuje prístup k navigácii, hudbe a ďalším funkciám. Inovatívny crossover prináša tiež nové používateľské možnosti prepojenia: prehrávanie hudby z vášho telefónu môže bez problémov pokračovať, aj keď nasadnete do auta. SF5 tiež poskytuje interaktívne hlasové ovládanie, ktoré umožňuje sústrediť sa čisto na riadenie. Systém Huawei HiCar dokáže tiež pripojiť vozidlo k iným smart zariadeniam v domácnosti či kancelárii. Používatelia môžu z auta napríklad zapnúť domácu klimatizáciu či ďalšie pripojené zariadenia.

Priestorový audiosystém vozidla sa skladá z 11 zvukových jednotiek, ktoré vyladili odborníci na akustiku z Huawei Sound. Výsledkom je autentická kvalita zvuku, podobná opernej sále. Odhlučnenie vozidla dosahuje ticho na úrovni knižnice: iba 38 dB.

Nový Seres SF5 má tiež záchranný dobíjací režim vehicle-to-vehicle (V2V), ktorý dokáže poskytnúť núdzovú energiu izolovaným vozidlám s vybitou batériou. Nechýba režim napájania typu vehicle-to-load (V2L), ktorý podporuje indukčné variče, stereofónne zariadenia a ďalšie vybavenie, vďaka čomu môžu používatelia počas prestávky v jazde napríklad grilovať.

Šoférovanie v kolóne nepatrí medzi obľúbené činnosti vodičov. Seres SF5 však prináša riešenia, ktoré ho dokážu spríjemniť. Ide o automatickú asistenciu na úrovni L2+ (stredná úroveň autonómnej jazdy), podporu v dopravnej zápche, adaptívny tempomat v plnej rýchlosti a ďalšie funkcie.

Vyššia verzia elektromobilu je navyše vybavená športovými sedadlami s ventilačnými, vyhrievacími a masážnymi funkciami. Nechýba inteligentný uvítací režim, s ktorým je každé nastupovanie a vystupovanie z vozidla pohodlné a príjemné.

Nový model je k dispozícii v obchodoch Huawei v Číne od 21. apríla. Cena elektromobilu štartuje na sume v prepočte od 27 800 eur za verziu 2WD a od 31 700 eur za verziu 4WD. Seres SF5 je v predaji v štyroch farebných prevedeniach – Deep Ocean Blue, Charcoal Black, Pearl White a Titanium Silver Grey – spolu s interiérom v prevedeniach Midnight Black, Garnet Red a Ivory White.

Uvidíme, či sa Huawei rozhodne priniesť toto vozidlo aj do Európy. Záujem by asi bol, otázkou je udelenie povolení na predaj.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu