Séria FreeBuds je teraz ešte lepšia.

Už model FreeBuds 4i nás dokázal zaujať skvelým zvukom a veľmi dobrou cenou, pričom nové slúchadlá FreeBuds 5i idú ešte ďalej. Horúca novinka ponúka lepšie aktívne potlačenie hluku, dlhšiu výdrž batérie a je aj ľahšia.

Aktívne potlačenie hluku FreeBuds 5i je možné nastaviť do troch úrovní, čím sa úroveň hluku zníži až o 42 dB. V tomto smere ide o výrazne zlepšenie oproti modelu 4i, ktorý dokázal hluk znížiť iba o 22 dB. FreeBuds 5i sú pri ANC dokonca efektívnejšie ako model FreeBuds Pro.

Pre čo najkvalitnejšie hovory sa využíva systém dvoch mikrofónov, ktoré sú spravované umelou inteligenciou. Slúchadlá do uší sú vybavené 10 mm dynamickými meničmi a okrem kodeku LDAC podporujú aj Hi-Res Audio Wireless. Slúchadlá dokážu dokonca automaticky nastaviť zvuk na základe tvaru uší používateľov.

Huawei FreeBuds 5iZdroj: GSMArena
Huawei FreeBuds 5i

Súčasťou výbavy je aj Bluetooth 5.2 s viacbodovým pripojením, ktoré je možné veľmi efektívne spravovať pomoci aplikácie. K dispozícii je herný režim, ktorý zníži odozvu slúchadiel na 94 ms.

Puzdro s jemnou textúrou je oproti predchodcovi o 18 % ľahšie, čiže výsledná hmotnosť je iba 33,9 g, pričom každé slúchadlo má 4,6 g. Aj keď sa hmotnosť znížila, celková výdrž na jedno nabitie je oproti predchodcovi lepšia.

Slúchadlá (každé 55 mAh) s puzdrom (410 mAh) poskytujú 28 hodín prehrávania s vypnutým ANC a až 18,5 hodiny so zapnutým ANC. Oproti modelu 4i je zlepšenie vo výdrži batérie pri vypnutom ANC až 6 hodín.

Veľmi dobré hodnoty sú dosahované aj pri nepretržitom prehrávaní hudby. Slúchadlá bez použitia nabíjacieho puzdra dokážu hrať s vypnutým ANC až 7,5 hodiny, pri zapnutom ANC 6 hodín. Súčasťou výbavy slúchadiel je aj rýchle nabíjanie, ktoré po 15 minútach na nabíjačke poskytne až 4 hodiny prehrávania. Plné nabitie celkom vybitých slúchadiel trvá približne hodinu.

Huawei FreeBuds 5i sa už dostali do predpredaja za cenu 599 CNY, čo je v prepočte 84 eur, čiže ani v prípade zlepšenia oproti predchádzajúcej generácii neprišlo k nárastu ceny. Predaj začína už 18. júna.

Dostupnosť a cenu pre náš trh zatiaľ nepoznáme.

Huawei FreeBuds 5iZdroj: GSMArena
Huawei FreeBuds 5i

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.